Blazersi u raljama Draymonda Greena

Twitter, Golden State Warriors

Fantastičnom odbranom u poslednjoj deonici viceprvak iz Oaklanda savladao je borbeni Portland sa 121 – 109, i tako poveo u seriji sa 1 -0. Neverovatan meč odigrao je Draymond Green, igrač odluke na ovom meču koji je završio sa 19 poena, 12 skokova, 9 asistencija, 5 blokadi i 3 ukradene lopte!!! Durant je meč završio sa 32 poena i 10 skokova, a Steph Curry sa 29 poena. Dvojac Portlanda – Mc Collum (41 poen) i Lillard (34 p), pravio je velike probleme domaćinu, ali njih dvojica nisu bili dovoljni za nešto više od velike borbe i časnog poraza.

Prvi deo završen je nerešeno 56 – 56, iako su Blazersi u poslednjim sekundama imali priliku da odu na odmor sa prednošću. No, Lillard se spetljao. I pored velikog broja poena, evidenta je velika borbenost tima iz Portlanda i sjajna odbrana na ključnim igračima Warriorsa, što je rezultiralo sa čak 10 izgubljenih lopti domaćih. Šuterskom timu poput GSW možeš se suprotstaviti na isti način, i Portland to radi odlično (Blazersi su na 42.9 % šuta za tri, Warriorsi na 43.8 %). No, kada imaš raspoloženog McColluma u ekipi, nebo je granica. Sjajni bek je postigao 27 poena u prvom delu, što je rekord franšize u play offu koji je samo nekoliko igrača pre njega uspelo dostići (poslednji je Lamarcus Aldridge).

Još, kada tu pridodate nepredvidivog Damiana Lillarda, dobijate vrlo ubojitu kombinaciju od koje se teško braniti.

Na drugoj strani Kevin Durant je najefikasniji kod domaćih sa 16 poena. Oseti se odsustvo Jusufa Nurkića koje svoje drugare bodri u ‘civilu’:

Nastavak donosi nova uzbuđenja i rezultatsku klackalicu. Igra se bukvalno poen za poen, CJ i Dame sa jedne, odnosno Curry i KD na drugoj, nastavljaju rešetati mreže. Videli smo i sjajnu odbranu Greena, nakon kontre i već viđenog koša Blazersa, što je diglo arenu na noge.

Nakon Greena na klupu, svoju deonicu ima i McGee koji je blokirao u dva uzastopna napada Lillarda i McColluma, i dobro uhvatio loptu u napadu. Serijom od 10 – 0 GSW pravi značajnu razliku i vodi pred kraj treće deonice, no Blazersi i to stižu pa je egal pred ulazak u poslednju deonicu.

Sjajna odbrana Warriorsa u poslednjoj četvrtini, kojoj doprinosi Green svojoj borbenošću, dok u napadu blista Clark, iznenađenja sa klupe. Do polovine četvrtine Blazersi šutiraju 1 od 11 iz igre, što donosi domaćinu dvocifrenu prednost.  A Green je toliko dobro odigrao odbranu, da je podigao adrenalin svojim saigračima ali i celoj hali. Njegova odbrana u poslednjoj deonici bila je ključna i prelomila je meč.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap Day 2! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*