Fear the Dear: Bucksi napravili break u Torontu!

Imamo prvi break. Milwakee Bucksi su pobedili jako loše Toronto Raptorse na njihovom terenu. Od početka se činilo kako ovo neće biti dobra večer za Toronto. Giannis je dominirao na oba kraja terena, bio je standardno nezaustavljiv u tranizciji, a Raptorsi su se mučili u napadu. Jedini je Derozan nešto uspio zabiti, no Brogdon i Giannis su bili odlični s druge strane.

Monroe je bio odličan s klupe i već je u prvom delu napravio veliku razliku. Borio se pod koševima, odlično asistirao s visokog posta, te zabijao u reketu. U drugoj četvrtini Raptorsi su uspostavili ravnotežu najviše zahvaljujući Derozanu i vrlo dobro Josephu koji je imao nekoliko asista. Na poluvreme Bucksi odlaze s 5 poena minusa.

Ulaskom u drugo poluvreme Kidd na teren šalje rookiea Makera. To se pokazalo kao odličan potez, blokirao je dva puta Derozana i omogućio Giannisu i Snellu da trče kontru i izjednače rezultat. U tom periodu Bucksi su igrali odličnu pokretljivu obranu i prisiljavali Raptorse na teške šuteve. Lowry je pogodio jedan preko ruke no to je praktički bilo to od njih u ovom kratkom periodu. Nakon što Bucksi od 5 minusa dolaze do 5 poena prednosti igra se koš za koš. Lowry je bio očajan celu utakmicu, a njegova agonija se nastavlja i u ovoj četvrtini. Gubio je lopte, promašivao šuteve, momak nikako da nađe formu u playoffu.

Očekivao se odgovor Raptorsa u zadnjoj dionici. Inače su jedna od najboljih ekipa u zadnjoj četvrtini, redovno stižu minuse u tom periodu no večeras to nije bio slučaj. Očajno ulaze u četvrtinu, imaju čak 5 bacanja na početku, prilika da se lagano približe Bucksima, no promašuju čak 4 šuta. I dalje gube lopte, Giannis i Monroe kradu i bježe u kontru. Middelton je bio očajan celu utakmicu, no pogađa 2 skok šuta i dodaje zakucavanje na asist Monroea. Opet je ključan bio Greg. Asist za Middeltona, odlična igra u obrani i dobar skok, te vrlo bitan koš pored Ibake kada su Raptorsi počeli pretiti. Nakon toga Giannis zabija fadeaway za 19 razlike 2 minute pre kraja i tu je bila gotova utakmica za Raptorse.

U svojoj prvoj playoff utakmici Giannis je ubacio 28 poena, uzeo 8 skokova i dodao 3 asista. Celu utakmicu je bio nerešiva enigma za Raptorse, pogotovo u traniziciji. Osim njega odličan je bio i Monroe s klupe koji je ubacio 14 poena i uzeo čak 15 skokova. Rookie Brogdon je zabio neke ključne poene i na kraju završio na 16 poena. Kod loših Raptorsa Derozan je na kraju stao na 27 poena uz 8 skokova, a Ibaka je ubacio 19 uz 14 skokova. Lowry je bio očajan i zabio je samo 4 poena za 34 minute na parketu i promašio je svih 6 trojki. Bucksi su se pokazali kao jako žilav protivnik i Raptorsima neće biti lako, pogotovo ako nastave ovako igrati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*