Iso Joe za pobedu!

Utah Jazz je druga ekipa koja je uzela break sinoć. No stvari nisu krenule dobro po njih. U 17 sekundi meča ostali su bez Rudy Goberta koji je u jednom duelu udario kolenom o koleno s Mbah Mouteom i morao izaći van. U igru se više nije vraćao, a dobra vest je to što skeniranja posle utakmice nisu otkrila nikakva oštećenja, tako da bi Gobert treba biti spreman za idući meč.

Meč je čitavo vreme bio u egalu, a na poluvreme se otišlo s nerešenim rezultatom. U trećoj dionici Jazzeri dolaze do prednosti serijom 16-10, a u zadnju ulaze s 4 poena viška. Odlično je u ovom periodu odigrao Hayward koji je bio najbolji kod Jazza. Na kraju utakmice prava drama. Prvo su Jazzersi poveli sa 8 razlike zahvaljujući Hillovoj trojci, da bi nakon toga Paul preuzeo stvar u svoje ruke. Zabija idućih 10 poena i dovodi Clipperse na samo -1. Hill i Johnson održavaju prednost, no Griffin ubacuje jedno bacanje i sada je samo 2 razlike. Favors promašuje svoje i Paul opet zabija 13 sekundi prije kraja za izjednačenje.

U zadnjem napadu Jazzeri nisu tražili time out. Johnson je uzeo loptu, išao na Crawforda i zabio nakon Ingelsovog bloka floater koji se ušuljao u koš. Ovo je bila pametna Synderova odluka što nije zvao time out, naime Crawford je loš obrambeni igrač i Joe je to prepoznao (kao i Snyder). Tako da kada nisu zvali time out nisu dopustili Riversu da ga promeni i stavi boljeg obrambenog. Ovako su iskoristili mismatch i došli do pobede. Joe je ovo bio 8. koš za pobedu u playoffu u zadnjh 10 godina. Najviše u NBA u tom periodu.

Najbolji je na kraju bio i Johnson sa 21 poenom, a Hayward je ubacio 19 uz 10 skokova. Kod Clippersa najbolji je bio Griffin sa 26 poena i 7 skokova, dok je Paul stao na 25 uz 11 asista.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*