Sjajni Wall za vodstvo Wizardsa!

U ranijem Uskršnjem terminu večer su otvorili ekipe Wizardsa i Hawksa. Stari rivali koji su se već susretali u playoffu odigrali su večeras dobru utakmicu. Početak utakmice je nagovestio vrlo dobru utakmicu Johna Walla. Vukao je tranziciju kada god je stigao, a i Howard mu je ostavljao dosta prostora nakon picka, tako da je to kažnjavao. U napadu Hawksa je bio dosta loš protok lopte, previše su se oslanjali na Millsapa koji je bio odlično čuvao od strane Morrisa. Dobro obranom Wizardsi hvataju prednost, te dominiraju u reketu. Postigli su čak 14 poena iznutra naprema 2 Hawksa, i odličnom tranzicijom došli do prednosti. Nakon toga Brooks uvodi rezervne snage i Hawksi uspostavljaju ravnotežu. Rade 10-2 seriju i stižu na samo -1. Tada je Oubre odlučio preuzeti ulogu prve opcije u napadu i to nikako nije dobro izgledalo, pa su Hawksi u samoj završnici Ilyasovinim koševima došli do prvog vodstva. Na kraju uzimaju čak 4 poena prednosti na kraju 1. četvrtine.

Dosta se nervozno ušlo u drugi period. Hawksi održavaju prednost najviše zahvaljujući promašajima Wizardsa. Vratio se i Wall, te je u ovom delu promašio dosta toga, prestao mu je ulaziti šut oko sl.bacanja, a naš Babo nikako nije mogao doći do koša. Hawksi racionalnim napadom i dobrom obranom održavaju prednost. Wizardsi tranzicijom pokušavaju smanjiti, kada ih već ne ide na postavljen napad i odličnom borbom stižu rezultat.

U drugi deo utakmice Wizardsi bolej otvaraju. Morris i dalje igra odličnu obranu na Millsapu, a Wall asistima probija Hawkse i Morris i Porter donose prednost Wizardsima. Howard je čitavu utakmicu držao reket pod kontrolom, uzeo je mnoštvo skokova, a iako nije gotovo ništa zabio bio je vrlo koristan u obrani. Wall je odlučio vući svaku loptu koju dobije i to je rezultiralo 17-5 serijom Wizardsa koji su došli na +10 6 minuta do kraja četvrtine. Wall je bio odlična ovu četvrtinu, postigao je 15 poena, podelio neke ključne asiste i najzaslužniji je što Wizardsi na odmor odlaze s velikim kapitalom.

U zadnjom periodu Hawksi nisu pošteno zapretili Wizardisima. I kada nema Wall Wizardsi teže tranzciji, Jennigns dobro vuče a naš Babo završava za prve koševe na utakmci. Održavali su prednost i na početku stigli i do +12 Oubreovom trojkom. Pred sam kraj Hawksi ipak stižu na -5 Princeovom trojkom, no Wall preuzima zabija i donosi +9 Wizarsima 1,13 do kraja. Nakon toga Hawksi ipak uspevaju doći do -5, no pada koncentracija i Wall bježi sam u kontru, polaže i tu je bio kraj nadanja za Hawkse.

Wall je zabio carrer high u playoff 32 poena, a tome je dodao i 14 asista. Morris je osim odlične obrane na Millsapu zabio 21 poen, dok je Beal stao na 22. Babo je imao loš meč i zabio je samo 4 poena. Kod Hawksa Schroeder je zabio 25 poena uz 9 asista, a Millsap je ubacio 19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*