“Morao sam uzeti taj šut!”

(Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Večeras nas očekuju druge utakmice u dve playoff serije. Prvi na redu su Cavsi i Pacersi. Posle prve utakmice vidimo da Cavsi i dalje nisu ni blizu izlaska iz krize. Utakmice pred kraj regularne sezone kada su gubili velikoj vodstvo u zadnjoj četvrtini nisu bile slučajne. Pacersi su im ozbiljno zapretili i čak imali šut za pobedu. Videli smo jako puno loših odluka Cavsa u završnici, Lebron i Kyrie su promašivali zicere i nikako nisu mogli prelomiti utakmicu. Žilavi Pacersi se nisu dali i najviše zahvaljujući Stephensonu stigli rezultat.

Nažalost najbolji igrač Pacersa nije dobio priliku da donese pobedu svojoj ekipi. Lebron je išao na udvajanje ostavio Milesa samog koji je uzeo šut i promašio. Paul je izjavio kako je on taj koji mora uzimati zadnje šuteve i bio je očito ljut posle utakmice. Miles je izjavio da je to morao šutirati. -“Napravio sam ono što sam morao. Zato sam i bio na parketu. Da sam mu išao vraćati loptu ne bi imali tako dobru priliku. Ja sam jedan od boljih šutera u ligi i to sam i dokazao. Uzeo sam već dosta takvih šuteva i nastaviti ću ih uzimati.-” rekao je Miles.

Donekle i ima pravo. Miles je jedan od najboljih šutera u Pacersima i ove godine ima dosta dobre postotke. Dok nije stigao Lance bio je praktički jedina legitimna opcija s klupe za McMillana no ipak takve lopte trebaju ići u ruke najboljem igraču. Ovde zapravo treba pohvaliti obranu Cavsa, jer oni su pametnim udvajanjem (pitanje je da li je to Lue naredio ili je Lebron svojevoljno išao udvajati) naterali Georgea da preda loptu. Nakon toga su ga strikto branili i Miles je tu u pravu, da je išao vraćati loptu sigurno ne bi imali tako otvorenu priliku. Miles je samo to treba zabiti…

Danas ćemo dobiti odgovor na dosta pitanja. Pacersi se ničim nisu isticali prošli meč. George je imao dobru utakmicu, no u zadnjoj četvrtini je postigao samo 3 poena, tako da tu sigurno ima rezerve, a osim Lancea nismo ništa videli od ostatka Pacersa. Cavsi su izgleda u gorem stanju nego što smo mislili. Nadali su se da će s početkom playoffa te stvari nestati, no Lebron i ekipa očito imaju problema. Ako ovako nastave sumnjamo da će obraniti titulu Istoka, a kamoli lige.

Druga utakmica nam donosi duel Spursa i Grizzliesa. Leonard je totalno izdominirao prošlu utakmicu, utrpao je preko 30 poena uz ogroman postotak šuta, a Međedi su pretili samo prvo poluvreme. Kasnije su Spursi lagano rešili utakmicu i ova serija bi se vrlo lako mogla završiti metlom. Međedi jednostavno nemaju dovoljno jaku klupu da ostanu u bilo kakvom egalu s klupom Spursa i ako i dalje ne budu dobivali nikakvu produkciju od ostatka ekipe vrlo brzo će Međedi na odmor.

nba.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*