Rakete na Hardenov pogon lako preko Thundera!

Houston Rocketsi su poveli sa 1-0 u seriji neočekivano lagano. Utakmicu su prelomili već u trećoj četvrtini, a James Harden je potpuno nadigrao Westbrooka u ovoj utakmici. No Harden nije sve sam uradio. Veliki deo posla obavio ja Patrick Beverly u obrani. Konstantno je bio za Westovim vratom, nije ga puštao ni sekunde i to je rezultiralo sa očajnim šutom i predstavom ispod očekivanja.

U prvom delu rezultat je čitavo vreme bio u egalu. Nene je odigrao odličnu prvu četvrtnu, zabio 9 poena uz samo jedan promašaj.

Harden je razigravao suigrače u prvoj dionici, a Beverly je od starta pokazao Westu da se ovu utakmicu neće naigrati. Igrao je sjajnu obranu tokom čitave utakmice, pritistkao ga i terao na grešku, videli smo pravu playoff bitku. U drugoj dionici Harden preuzima stvar u svoje ruke. Sjajnim ulazima drži Rocketse na minimalnoj prednosti, a Robertson je imao velikih problema s njim. Na poluvreme se odlazi sa 5 poena prednosti za Rakete.

 

U drugom delu prvo Rakete rade seriju i odlaze na 10 razlike. Nismo dugo čekali odgovor Thundera koji ne na krilima Westa i Robertsona smanjio na samo 2 razlike. No posle toga inicijativu preuzimaju Rakete. Prvo serija 8-2, koju je na kratko prekinuo Westbrook, da bi Gordonovom trojkom Rakete otišle na 13 razlike. Harden stavlja bacanja za kraju četvrtine za ukupnih 89-74.

Sve je bilo gotovo odmah na početku četvrtine. Rakete rade još jednu seriju od 6 poena zaredom i 7 minuta prije kraja vode preko 20 razlike. Tu je priči bio kraj za Thunder i ovu utakmicu su morali potpisati poraz.

-“Moramo napraviti bolji posao, počevši od mene.”- izjavio je Westbrook posle utakmice. Nije se naigrao pored “dosadnog” Beverlya i završio je na samo 23 poena, 11 skokova i 7 asista. Jako je loše šutirao, pogodio je samo 6 šuteva iz igre, a pokušao je 23 puta.

Robertson je odigrao dosta dobro u napadu ovu utakmicu, no zakazao je u obrani. Postigao je 18 poena uz 7 skokova i kažnjavao je to što su ga Rocketsi ostavljali samog na trici. Zabio je čak 4 trojke iz 6 pokušaja. S druge strane Brada je bio sjajan, završio je na 37 poena, podelio je 9 asista i uzeo 7 skokova. Odlična utakmica Brade, povukao je kada je trebalo, u drugoj četvrtini i na kraju je trojkama konačno prelomio utakmicu. Osim njega odličan je bio i Beverly, prvo jako dobrom obranom, a i solidnim napadom. Ubacio je 21 poen uz 10 dodavanja.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*