Srbija oslabljena na Euru??

Đorđević i njegovi izabranici su imali sjajnu Olimpijadu gde su uzeli srebrnu medalju. Sada im sledi Euro u Turskoj i tamo su zahvaljujući Olimpijadu jedni od glavnih favorita za medalju. Puno se očekuje od “Orlova” a kada vidimo formu naših igrača, slobodno možemo reći i s pravom.

Počevši od sjajnog Jovića, koji je istina trenutno povređen, no koji je imao neverovatno sezonu sa Zvezdom, do recimo Nedovića koji je glavni igrač osvajača Eurokupa Unicaje. Bogdanović je postao glavni igrač Fenera, no ipak najveća je gužva na mestu centra. Kuzmić je postao jedan od nakorisnijih igrača Eurolige, Boban dominira kada god dobije priliku, a svi znamo da je Raduljica potpuno drugi igrač kada igra za reprezentaciju. Ali najveća zvezda bi trebao da bude Nikola Jokić. Somborski centar je imao neverovatno sezonu u NBA ligi i postao je glavni igrač Nuggetsa i on bi trebao zablistati na Euru.

Nažalost pojavio se problem. Uprava Nuggetsa želi da Nikola provede leto s njihovim trenerima, a ne da igra za reprezentaciju. Misle da je ovo leto ključno za Nikolin razvoj i ne žele ništa prepuštati slučaju. – “Dosta toga se promenilo u međuvremenu, oni žele da on leto provede na drugačiji način. Pre nego što se vrati u zemlju Nikola će razgovarati sa njima kako bi dobio zeleno svetlo da igra za reprezentaciju. Sporno je samo ovo leto, narednih pet ili 10 nije sigurno, ali ovo im je bitno” – rekao je Nikolin menadžer Miško Ražnatović.

Nuggetsi smatraju da Nikola najviše treba raditi na svojoj fizičkoj spremi. Imao je dosta problema s tim ove sezone, jednostavno nema dovoljno snage da isprati u obrani, pa pravi dosta glupih faulova, što mu nekad ograničava minutažu. – “Oni smatraju da bi on morao da popravi neke stvari kako bi uveo ekipu u plej-of. Jokić je postao apsolutno najvažniji igrač tima. Govorimo pre svega o fizičkoj spremi, koja mu definitivno nedostaje, a to ne bi mogao da uradi u slučaju da se odazove pozivu reprezentacije Srbije. Nikola ima veliku želju da igra, ali videćemo šta će se dogoditi” – izjavio je Miško.

Ima još dovoljno vremena do Eura, koje kreće 31. augusta. Nadamo se da će Srbija naći zajednički jezik s Nuggetsima i da će Nikola ipak zaigrati za Orlove na prvenstvu.

1 Trackback / Pingback

  1. Selektor Đorđević u problemu? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*