Jazzeri ostali bez centra?

Ekipa Utah Jazza baš nema sreće ove sezone. Čitavu godinu muku muče s povredama. Burks je bio povređen veći deo sezone, Favors i dalje muči muku sa leđima, a nova akvizicija Hill je svako malo izvan stroja. Nadodajte na to Hoodove kronične probleme s kolenom i Jazzeri se nalaze u nezavidnoj situaciji. No i kao takvi su uspeli relativno lagano ući u playoff na jakom Zapadu i izboriti 5. poziciju i duel sa Clippersima.

Na početku playoffa stvari su izgledale dobro po Jazz. Hill se vratio, Hood polako ulazi u neki kontinutitet, a imali su na raspolaganju i Favorsa. No nije prošla niti minuta prve utakmice i ostali su bez jednog od najbitnijih igrača. Gobert je u doslovno prvom napadu nakon jednog bloka na Mbah Mouteu doživeo povredu kolena. Desio se udarac i Rudy je ostao ležati na parketu.

Jazzeri su se brzo oporavili od početnog šoka i na kraju uspeli uzeti prvu utakmicu zahvaljujući Joe Johnsonu koji je ubacio šut za pobedu. Rivers je ludio posle utakmice, no verujemo kako su Clippsi malo i podcenili Jazz kada su ovi ostali bez ponajboljeg igrača. Favors je uskočio i odigrao vrlo dobru utakmicu, a na četvorci su se menjali Diaw i Johnson i obojica su odradili vrlo dobar posao.

Sada sledi nastavak seriju i tu počinju problemi za Jazz. Iako su izvukli prvu utakmicu postoji šansa da će čitavu seriju biti bez startnog centra! Iako su rendgenske snimke i MR pokazali da nema oštećenja na ligamentima, Gobert je ipak doživio malo težu povredu u tom duelu. Dijagnoza je hyperextension levog kolena i natukao je kost. U pravilu kod ove povrede pomaže mirovanje i prognozira se nedelju do dve pauze. Tako da je Gobert sigurno otpao za večerašnji uzvrat, a verovatno i za treću utakmicu u seriji.

Inače Rudy je ove sezone bio jedan od najboljih obrambenih igrača lige. U proseku ima 12,8 skokova i 2,8 blokada, oboje najviše u karijeri, a postizao je i 14 poena u proseku. Odlično je branio reket, zapravo najbolje u ligi posle Embiida. U proseku protivnički igrači imaju drugi najmanji postotak šuta kada šutiraju preko njega (prvi je Embiid). Sigurno je da će Jazz jako puno patiti bez njega u igri, a sada Favors prelazi na startnog centra, dok će ostatak minuta biti podeljen između Diawa, Whiteya i Johnsona.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone 2016 - 2017: Utah Jazz - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*