Rondo poput Jordana!

chicagotribune.com

Sinoć su Bullsi napravili još jedno iznenađenje i dobili Celtice i tako napravili dvostruki break. Pobedili su ih u obe tekme u TD Gardenu i serija se sada seli u Chicago, a Bullsi imaju ogoroman kapital. Ovo bi mogao biti prvi puta od Warriorsa(protiv Mavsa) 2008. godine da 8. ekipa izbaci prvu. Jedan od najzaslužnijih za ovaj odličan niz je i osporavani playmaker Rajon Rondo.

Označili smo ga kao jednog od najgorih suigrača u ligi, no Rajon nas demantira ovaj playoff. S njim je igra na terenu tečna, igra kao pravi playmaker, deli asiste i ulazi kao u najboljim danima u Bostonu. Odličan je i u obrani, niti jedan bek Kelta se nije naigrao ovu seriju, a jedan od glavnih razloga za to je Rondo. Kada je u elementu on standardno popunjava statističke katergorije kao od šale i tako mu je sinoć falio samo jedan skok za triple double učinak.

No iako nije ubilježio TD ipak je sjajnom utakmicom ušao u odabrano društvo. Naime, drugi je igrač Bullsa u istoriji koji je u playoff utakmici zabeležio minimalno 10 asista, i 5 ukradenih lopti. Drugi kojemu je to pošlo za rukom je Michael Jordan! Uz to imao je ukupno 14 dodavanja i time je izjednačio all time rekord Bullsa u playoffu. To je nekoliko igrača uspelo napraviti, uključujući i Jordana.

Koliko je Rondo bitan, verovatno i najbitniji igrač Bullsa u ovoj seriji govori nam i dosta drugih stvari. Dok je on u igri napad je neverovatno tečan, nešto što nije karakteriziralo Bullse tokom sezone. Sinoć su na njegove asiste Bullsi šutirali čak 58% iz igre, a ostalih šuteva su imali 47%. Uz to na njegove asiste Bullsi su zabili čak 32 poena i to je također all time rekord za franišizu.

1 Trackback / Pingback

  1. Veliki peh za Bullse! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*