Smart u sukobu s navijačem!

Boston Celticsi su u velikom problemu u ovom doigravanju. Imali su najgori mogući početak, ekipa je bila uzdrmana tragičnom vešću o Thomasovoj sestri, a na sve to su i izgubili prve dve utakmicu od Bullsa koji su praktički u zadnjoj utakmici osigurali playoff. Da je situacija daleko od idealne pokazali su na terenu. Na domaćem parketu su bili samo sena od ekipa koja je osvojila prvo mesto na Istoku. U napadu previše loših odluka, ispaljenih trojki i izgubljenih lopti, dok na su na drugoj strani Butler i Rondo radili što hoće.

Praktički niko u ekipi nije u dobroj formi. Razumljivo za Thomasa koji je proživeo neverovatan šok, no ni ostatak ekipe ne deluje uverljivo. Zbog toga Kelti i gube živce. Jedan od tih igrača je i Marcus Smart. Nakon što je ušao u igru čak i imao period dobre igre. Napadao je skok i u prvih 10 minuta je sakupio čak 6. Dosta je bilo i napadačkih, dok je u obrani bio solidan. No nakon poluvremena igra Kelta potpuno je pala. Smart je do kraja uzeo samo još 2 skoka, a uspeo je i da se posvađa sa jednim navijačem.

U zadnjoj dionici Smart je uzeo šut za tri. Inače je loš šuter, šutira ispod 30%, a u tom trenutku Kelti su bili na -14. Publika je bila iznervirana lošom predstavom svoje ekipe i počeli su negodovati. Smart se nakon toga okrenuo prema publici i izmenio nekoliko, pretpostavljamo ne lepih reči, sa jednim navijačem. Nakon svađe totalno iznervirani Smart mu je pokazao i srednji prst.

To je uradio dok je utakmica bila u toku, Bullsi su kretali u napad. Uzeći u obzir kako NBA liga inače rešava ovakve stvari Smartu ne gine suspenzija i novčana kazna.Ako Kelti i dalje nastave s ovakvom igrom nemaju puno šanse protiv Bullsa. Ispustili su 2 utakmice kući i sada se moraju spašavati na gostujućem terenu.

Ovim porazom inače veoma talentirani trener Kelta Brad Stevens je oborio jedan negativni rekord. Postao je trener s najgorim postotkom pobeda u istoriji playoffa. U prvom doigravanju 2015. godine odmah je na početku pometen od Cleveland Cavaliersa, iduće godine su izgubili 4-2 od Hawksa, dok su ove trenutno na 0-2 protiv Bullsa. Trenutno je Stevens na očajnom omeru od 2-12 u playoffu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*