Vintage Rondo, clutch Lowry, i svestrani CP3!

Sinoć smo gledali tri meča prvog kruga play offa. Bullsi su u Bostonu napravili novi brejk (111 – 97) i sada se u Chicago sele sa velikom prednosti od 2-0. Raptorsi i Clippersi su prošli popravni – Toronto je dobio Milwakee (106 – 100), a LA Clippersi ekipu Utaha (99 – 91), i sada je 1 – 1 u seriji.

Bullsi možda i nisu toliko iznenađenje. Dobili su prva dva meča na strani, no ekipa koja ima jednog Butlera sa sezonom života, i šampione Wadea i Ronda svakako je kandidat za najviši plasman. Sa druge strane, Boston nije onaj tim iz regularnog dela. Oseti se se disbalans u ekipi, činjenica da Thomas nije pravi nakon porodične tragedija, i osetni nedostatak ove ekipe u borbi pod obručem.

I dok je Thomas bio sjajan u prvom meču (33 poena), u drugom je odigrao nešto slabije (postigao je 20 poena), a Bullsi su demonstrirali pravu timsku igru, i dobili su – Ronda. Play Bullsa u dušu poznaje ovaj teren, na kojem je vojevao u protekloj deceniji i slavio titulu prvaka. Podsetio je na svoje najbolje dane i samo mu je skok falio za triple double (11 poena, 14 asistencija, 9 skokova, 5 osvojenih lopti). Butler i Wade su dali po 22 poena, Robin Lopez je dominirao pod košem (18 p), a u sistem se dobro uklopio i Nikola Mirotić (13 poena, 7 skokova).

Toronto se iskupio za poraz u prvom meču, i revanširao se Bucksima. Do trijumfa su ih vodili Lawry (22 poena) sa ključnim pogotkom u poslednjim trenucima meča, dok je najefikasniji bio DeRozan (23 poena). Trojke su bile najjače oružje Raptorsa (u ovom meču pogodili su 14 od 29 pokušaja).

Kod Bucksa je najefikasniji bio Giannis Antetokounmpo sa 24 poena i 15 skokova. Khris Middleton dodao je 20 a Greg Monroe 18 poena. Mirza Teletović je imao loše veče, za 12 minuta promašio je oba šuta iz igre i uhvatio je 2 lopte.

Na kraju večeri, Clippersi su obradovali svoje navijače, i uzvratili dobroj ekipi Utaha, koja je ponovo igrala bez prvog centra Goberta. Blake Griffin je bio najefikasniji sa 24 poena, pod obručima je dominirao DeAndre Jordan (18 p, 15 sk), ali je ključni za pobedu bio Chris Paul, sa 21 poenom i 10 asistencija. Paula je bilo na svim stranama, stigao je i blokirati protivnične igrače:

Utah niti jednom nije bio u prednosti, a nabliže izjednačenju bili su u trećoj četvrtini kada su stigli na minus tri. Gordon Hayward je sa 20 poena i 6 skokova bio najbolji kod gostiju.

1 Trackback / Pingback

  1. Košarkaški genije i X faktor Pelicansa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*