Monstruozni Westbrook, Lou i Gordon lansirali pobedu

Foto: Chuck Cook-USA TODAY Sports

Fantastičan meč u Houstonu koji je prelomljen tek minutu i po do kraja, kada su pri rezultatu 104 – 104, Rocketsi napravili seriju od 10-0, počevši trojkom Hardena, koju su nastavili Beverley i Gordon. Na kraju je bilo 115-111 i velikih 2-0 za Rocketse koji su tako maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena.

Nije pomogla ni monstruozna partija Russella Westrbrooka koji je imao svoj 6. triple double u karijeri, sa rekordom franšize od 51 poena u play offu, uz 13 asistencija i 10 skokova. Ujedno, bio je to rekord play offa – triple double sa najviše postrignutih poena u istoriji NBA:

No Russ ne može sam, uz njegov 51 poen učinak drugih igrača (Robertson 12 p, Oladipo 11 p, McDermont 11 p) deluje mizerno i nedovoljno. Zato je Bradonja Harden (35 p, 8 as) imao pomoć ekipe, a Houston je pokazao da je od Oklahome zreliji kao tim. Uz 15 p i 6 sk Beverley koji je bio u startnoj postavi, kjučnu ulogu odigrali su rezervisti, Eric Gordon (22 p, 3 trojke) i Lou Williams (21 p, 3 trojke), obojica legitimni kandidati za 6. igrača u ovoj sezoni. Kada imate dvojicu takvih na klupi, imate rešenje i za – 6 na poluvremenu:

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*