Curry eliminirao distrakcije!

Steph Curry je odlučio ove godine biti maksimalno fokusiran na igru i playoff. Kao kolega mu Lebron James, koji je sinoć demolirao Pacerse u drugom poluvremenu, izbrisao je sve socijalne medije dok traje playoff. Što znači Facebook, Twitter i ostale drangulije. Ovo je u današnje vreme, nažalost, velika stvar.

-” Kada se pokušavaš “zonirati” i zadržati svoj fokus, ne trebaju ti dodatna ometanja u ovom delu sezone. Imamo ciljeve koje treba ostvariti i moram dati sve od sebe.”- izjavio je Curry. Osim njega Lebron je već od toga napravio praktički tradiciju. Ugasio je sve medije, a to prakticira još od 2012. godine. Izgleda da sistem pali, jer Lebron je otada ušao u 6 finala zaredom. Izgleda da i ovako male stvari imaju uticaja. Pogotovo na NBA igrače koji već sami po sebi nose ogroman teret.

 

-“Nisam to napravio zato što je i on (Lebron). Ne izmišljam ništa posebno, samo radim ono što mislim da mi pomaže da ostanem fokusiran.”-dodao je Curry. Ovo je već 3. sezona da Curry gasi medije. Iako su Warriorsi prošle godine prosuli 3-1 vodstvo, izgleda da taktika pali. Stigli su do finala oba puta, što znači da ima isti efekat kao i kod Lebrona.

Ove godine im zasad jako dobro ide. Vode protiv Blazersa 2-0 i kako se čini mogli bi doći i do metle. Glavni su favoriti za osvajanje i gotovo sigurni finalisti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*