Jedan je Kralj!

Twitter

Kakav meč i preokret u režiji Lebrona Jamesa. Kralj je pokazao klasu, i zbog čega je trenutno najbolji na planeti. U trenucima kada je njegov tim bio na – 26, kada im nište nije polazilo od ruke, kada su Pacersi vođeni dobrim nastupima Georga, Stephensona, Seraphina dobili krila, ukazao se – Lebron – i bukvalno sam porazio Pacerse na njihovom terenu (119 – 114), donevši velikih 3-0 svom timu.

Lebron je meč završio sa 41 poenom (52% šuta iz igre, 6 trojki), 13 skokova, 12 asistencija, i 2 blokade:

Pri tome Lebron je oborio rekord Kobe Bryanta, i sada je treći igrač po broju postignutih poena u istoriji NBA play offa, izjednačio se sa Magicom i Wortyjem po broju uzastopnih pobeda (20) u prvom krugu play offa…

Na drugoj strani ni rasploženi Paul George, sa 36 poena, 15 skokova i 9 asistencija, nije mogao zaustaviti nalet Kralja.

Pacersi su u ovaj meč ušli s imperativom pobede. Ako izgube Cavsi odlaze na 3-0 i to je već nedostižna prednost. Iako Cavsi imaju savšren score kada pobede prve 2 utakmice Pacersi se nisu hteli predati. U prvoj četvrtini videli smo odliču košarku od Indiane. Lopta je kružila u napadu, gotovo svi su se upisali, a George nije ništa skoro zabio, ali je zato odlično asistirao. Turner je imao jedno sjajno kucanje preko Thompsona kojim je podigao dvoranu na noge. Stephenson je bio sjajan u prvom delu, pogodio je obe trojke i dobro je asistirao i vodio igru.

U drugoj dionici, rapsodija Pacersa. Georgre je počeo zabijati, Cavsi su mu ostavljali više mesta. Svi su ubacivali trojke, a Seraphine je domnirao u reketu. Razmontirao je unutarnju liniju Cavsa. U ovom periodu prvaka kao da nije bilo na terenu. Sve su promašivali u napadu, a Pacersi su samo trpali izvana. Sam George je zabio 22 poena, dok je toliko ubacila i čitava ekipa Cavsa u ovoj četvrtini

Nakon poluvremena stvari se okreću. Treća četvrtina u potpunosti pripada Cavsima. Podigli su razinu odbrane i prednost se začas istopila. Počeli su udvajati Paula, a preuzimati svaki pick, te uz Lebrona i Kyriea u napadu to je bilo dovoljno za stizane rezultata. Prvo su prišli na 13 razlike, no Lance pogađa svoju 3. trojku i ipak Pacersi mirnije dišu. No pred kraj četvrtine Lebron uzima stvari u svoje ruke. Prvo je ubacio faul koš, a potom 2 trojke zaredom i smanjio prednost na samo 7 razlike. S tom prednošću Pacersi odlaze predahnuti prije početka 4. čet.

Cavsi nastavljaju i istom ritmu i u poslednjoj četvrtini, i na krilima Lebrona (koji je 28 od svojih 41 poen postigao u nastavku), preokreću rezultat. Treću se četvrtinu dobili sa 35-17, a poslednju sa 35-23, tako da su režirali veliki prekoret, i sada imaju velikih 3-0.

1 Trackback / Pingback

  1. Bucksi razmontirali Raptorse, Međedi do prve pobede! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*