Long live The King!

(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Sinoć smo svedočili jednom od najvećih preokreta u istoriji NBA lige. Zapravo Cavsi su gubili na poluvremenu s najvećom razlikom ikada, a da su pobedili na kraju. To sve duguju jednom igraču. Kingu Jamesu!

 

nbaserbia.rs

Statistika govori ovako, 41 poen, 13 skokova, 12 asista. Postigao je 28 poena u drugom poluvremenu, a već je na kraju treće četvrtine pokazao naznake što bi se moglo dogoditi. U završnici je postigao prvo faul koš, a onda je vezao dvije trojke i približio Cavse na pristojnu razliku prije ulaska u zadnju dionicu. Ovo je Lebronu 20 uzastopna pobeda u prvoj rundi doigravanja! Ako uspiju pobediti i iduću imati ćemo najveći niz od 1984. godine, tj otkada je uveden ovaj sistem playoffa.

Prestigao je Kobea na večnoj listi poena u doigravanju i sada zauzima 3. mesto.

Koliko je sinoć bilo dobro za Lebrona, toliko je bilo loše za Kobea. Osim što ga je “skinuo” po ukupnom broju poena prestigao ga je i po broju postignutih trojku i sada Lebron zauzima 4. mesto.

Osim svega toga prestigao je i Wesa Unselda na večnoj listi skakača u playoffu. I da bi na kraju zaokružili fenomenalnu večer, Lebron je u zadnje 4 godine uzeo više playoff pobeda od većina ekipa!

edinenciklopedija

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*