“Ovo postaje osobno!”

clutchpoints.com

Današnja NBA liga nije mesto za nostalgirače i ljubitelje fizičke igre. Prije je trash talk bio sastavni deo igre, momci kao Gary Payton i Michael Jordan imali su barem jednu žrtvu svaku utakmicu. Danas se i najmanje pričanje kažnjava sa tehničkom greškom, suspenzijom ili novčanom kaznom. To je postalo prestrogo u NBA, jel košarka je fizička igra i malo “potpaljivanje vatre” nikada ne škodi. Zato “nostalgičari” mogu uživati u playoff duelu Wizardsa i Hawksa. Fizička igra je postala normalna u ovoj seriji, trash talk i “rat” između Schroedera i Walla, te onaj Millsapa i Morrisa.

Njihov “rat” traje još puno prije početka ove serije. Dennis se zamerio Wallu jer je prošli puta kada su se ove ekipe susrele (2015. 2. runda playoff) Wall je imao povređenu šaku. Dennis je onda rekao svojim saigračima da mu žešće napadaju tu povređenu šaku. Iako je nemački play sve žestoko opovrgnuo, ipak se zamerio Wallu. Svako malo sada vidimo Wall u priči s nekim iz Hawksa a posebno se namerio na Dennisa. Dosad je na 30 poena u proseku i zasada dopušta da njegova igra govori za njega.

Drugi duel je onaj Millsapa i Morrisa. Njihovi dvoboji još iz regularne sezone su puni kontakta i fizičke igre. U ovoj seriji je počelo sve kada je Millsap izjavio da su igrači Wizardsa nisu igrali košarku već MMA. To je bilo posle prve utakmice kada je Millsap dosta loše odigrao, verovatno dok se nije priviknuo na fizičku igru Wizardsa. U toj utakmici Hawski su izgubili, a Morris je bio jedan od boljih igrača Wizardsa sa 21 poenom i 7 skokova.

espn.com

No Morris mu nije ostao dužan. Nakon sinoćnje utakmicu u kojoj pola ekipe Wizardsa kao da nije došlo na utakmicu Markieff je izjavio da je Millsap cmizdravac. -“Ja kao čovek primam svoje poraze sa pobedama. Jednostavno je napravio više za svoju ekipu. On je cmizdravac. Svi sviraju za tebe kada si cmizdravac. Tako ja gledam na to.”- rekao je Morris nakon svoje loše predstave u kojoj ništa nije mogao pogoditi. Ubacio je 9 poena uz vrlo loš 4/14 šut iz igre.

Paul mu naravno nije ostao dužan. Iako su se on i Dennis smijali nakon novinarskog pitanja da komentiraju ovu izjavu, kasnije je Millsap nastavio u ozbiljinije tonu. -” Ovo postaje osobno. Baš me briga. Uzmi svoj poraz, idi u hotelsku sobu i spremi se za iduću utakmicu.”- kratak i jasan je bio Paul. Nakon toga više nije uzimao pitanja.

Raduje nas ovakvo rivalstvo. U današnje vreme kada se sve sankcionira pravo je osveženje videti jednu seriju u kojoj se čitavu utakmicu ide do kraja. Serija je još otvorena i Hawksi su smanjili na 2-1, a sada ih čeka još jedna domaća utakmica. Jedva čekamo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*