Raptorsi izjednačili, Schroeder i Millsap vodili do prve pobede!

gettyimages.com

Raptorsi su odigrali puno bolju utakmicu od prve gostujuće kada su teško poraženi. Odmah se to vidi i na rezultatu i sada su izjednačili seriju na 2-2 i maksimalno ju zakomplicirali. Ovo je možda i najneizvesnija serija prvog kruga i lako bi mogla otići sve do 7.utakmice. U ovoj partiji Derozan i Lowry su se napokon odlučili pojaviti na utakmici, a osim toga čitava ekipa je počela igrati obranu. To je bio ključ pobede.

Bucksi su sinoć šutirali ukupno 37% iz igre, no samo 31% u drugom poluvremenu. Raptorsi su maksimalno usporili tempo, jer Giannis ih je uništio u prve 3 utakmice iz tranzicije. Utakmicu je bila u egalu celo prvo poluvreme, a s nerešenim se rezultatom otišlo na odmor. Nakon toga Raptorsi stvaraju 10 poena viška. Bucksi promašuju sve krajem treće i početkom četvrte četvrtine, no ipak ostaju blizu Raptorsima. Derozan i Lowry ne dopuštaju iznenađenja ovaj puta i odlaze do pobede i izjednačenje u seriji.

Raptorsi su dopustili 76 poena Bucksima što je drugi najbolji rezultat u njihovoj istoriji. Manje su im zabili samo Knicksi 2001. godine koji su ubacili 74 poena. Najbolji je bio Derozan koji je ubacio 33 poena, dok je njegov Allstar partner Lowry stao na 18.

twitter.com

Kod Bucksa Snell je ubacio carrer high u playoffu 19 poena i tome je dodao 5 skokova. Giannis je odigrao slabiju utakmicu nego što smo navikli i ubacio je samo 14 poena, s tim da je promašio prvih 5 od 6 šuteva i da je imao 4 izgubljene lopte u prvom delu. Na kraju je izgubio 7 lopti, te šutnuo 19 puta, a pogodio 6.

U drugoj utakmici večeri Hawksi su od početka pokazali Wizardsima da misle ozbiljno na svom terenu. Igrali su sjajno u napadu, Millsap i Schroeder su razbijali obranu Wizardsa i ostvarili su veliku prednost već u prvoj dionici. Schroeder je bio posebno opasan, gađao je floatere, trojke i odlično asistirao te su Hawksi stigli do 38-13 već na početku. Wall je jedini došao na utakmicu iz Washingtona i praktički je sam smanjio prednost na “pristojnih” 18 razlike.

U drugoj dionici ista priča. Hawksi igraju sjajno u napadu, lopta brzo ide, a Millsap i Schroeder realiziraju. Kod Wizardsa Wall nešto pokušava i praktički jedini igra, no nije bilo dovoljno. Hawksi odlaze sa velikih 25 razlike na poluvreme, a jedino gore od rezultata je bila igra Wizardsa. Svi osim Wall kao da nisu došli na utakmicu, dok je on opet bio sjajan. Pokušavao je sve nebi li Čarobnjaci ostali u igri.

U drugom poluvremenu opet Wall daje nadu da bi mogli stići rezlutat, no ulaskom Bazemorea koji je učvrstio obranu  Hawksi ponovo uzimaju prednost. Do kraja Wizardsi nisu uspeli ozbiljnije zapretiti, te Hawksi uzimaju prvu utakmciu na domaćem terenu.

Millsap je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Ubacio je 29 poena uz 14 skokova i poigravao se s obranom Wizardsa. Schroeder je imao neverovatno prvo poluvreme, a do kraja je ubacio 27 poena uz 9 asista. Valja spomenuti i rookiea Princea koji je odigrao vrlo dobar meč i ubacio 16 poena.

Kod Wizardsa Wall je bio uveljivo najbolji i završio je na 29 poena uz 7 asista. Beal je imao katastrofalnu veče. Nije mogao ništa pogoditi i ukupno je gađao 6/20 za samo 12 poena. Osim ove dvojice jedini dvoznamenkasti su bili Jennings sa 13 poena i naš Bojan Bogdanović sa 11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*