Griffin odlazi ?

Blake Griffin i Clippersi su možda i najnesretnija ekipa lige. Taman se sada susreću s još jednom ekipom koja se može meriti s nesrećom i povredama, Jazzom. Zadnja 3 playoffa nisu kompletni i nikako da budu u punom sastavu (i svi da su u playoff formi) i pokažu šta znaju. Predvođeni verovatno i dalje najbolji playem lige Paulom, Allstarovima pod košem Jordanom i Griffinom svakako imaju potencijala za velike stvari. Uz njih tu je i jedan od najboljih šutera lige Reddick, te nepredvidljivi Crawford koji uvek ima barem 15 poena u rukama. Sve ovo je recept da bi mogli stići barem do konferencijskog finala, no nikako da uspiju.

Od dolaska Riversa na klupu dva puta su ispadali u konf. polufinalu, jednom u prvoj rundi. Ove godine bez Griffina se čini kako bi opet mogli izleteti već na prvoj prepreci. Nažalost svaki playoff dosada su imali problema s povredama. Prvu sezonu su bili jedinu kompletni, no onda su nakon izbacivanja Warriorsa u prvoj rundi naleteli na kasnije finaliste Oklahomu Thundere predvođene mladim lavovima Durantom, Westbrookom i Hardenom. Poklekli su nakon 6 utakmica.

Iduću sezonu su pokazali da su crna mačka za Spurse (još uvek su) i izbacili ih u prvoj rundi, no Rocketsi su bili jači u 7 utakmica, nakon što su prokockali 3-2 i neverovatnu priliku u 6. utakmici. Tu je povređen bio Paul, a iako je falio samo 2 utakmice to je bio dovoljan udarac na njegovu formu i šokantno ispadanje u 7. utakmici.

Prošle godine možda i najgora situacija. Ostali su bez Paula i Griffina i izleteli odmah u prvoj rundi od Blazersa. Tu sada dolazimo do pravog pitanja. Trebali li Blake Griffin potpisati novi ugovor ? Izgleda da se ne mogu oteti od dojma da su luzerska ekipa. Nemogućnost prolaska drugog kruga playoffa sigurno je frustirajuća činjenica za njihove najbolje igrače Paula i Griffina kojim oboma ističe ugovor na kraju sezone.

Za Blakea se već povuklo pitanje odlaska. Što će verovatno i učiniti. Dosta klubova bi sigurno bila zainteresirana za igrača kao što je Griffin. Jedna od najboljih četvorki lige sigurno će tražiti max ugovor. U najboljim je godinama, a ova povreda palca i nije tako strašna dugoročno gledano. Iako je Blake trenutno u najboljim godinama, možda će i pristati na smanjenje plaće u potrazi za naslovom. Tako da je ovo možda zadnja godina da gledamo ovakve Clipperse i iduće bi mogli imati potpuno novi roster.

1 Trackback / Pingback

  1. Celticsi i Clippersi u pregovorima? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*