Pertlanje za sreću!?

Predvođeni sjajnim Thomasom Kelti su uspeli uzeti i drugi break u Chicagu i izjednačiti seriju. Početak je bio odličan za goste. Green je opet startao u petorci i natrpao se poena odmah na početku. Povezao je dve trojke i tešku dvojku za veliko vodstvo Kelta odmah na početku. Bezidejnost u napadu je tada krasila igru Bullsa. Koševe su zabili samo Butler i Wade, a ostali su bili samo puki promatrači.

U drugoj dionici stvar ostaje ista. Rezultat se nije previše promenio i Kelti drže odstojanje. No stvari se okreći posle odmora. Imao je Boston 10 razlike ( u prvom periodu i više) a Bullsi zabijaju 12 poena zaredom i preuzimaju vodstvo. No srećom po njih Isaiaha Thomas je bio tu koji je odlučio onda preuzeti stvar u svoje ruke. Odmah zabija 2 polagana zaredom, te se 10 poena predvodi 12-0 seriju kojom se pokazalo da će Bullsi na kraju i prelomiti susret.

U trećem dijelu dolazi do zanimljive situacije čiji su akteri Robin Lopez iz Bullsa i Crowder iz Celticsa. Nakon što mu je spala patika, a Crowder je nogom odgurao, Lopez je svom ‘rivalu’ prvo odvezao pa zavezao pertlu na patici. Bizarno ili ne, Bullsi su napravili seriju od 13-4 nakon toga:

Još jednom su Bullsi pokušali u zadnjoj dionici stići, no Kelti uspevaju zadržati vodstvo i izjednačuju seriju. Videli smo dosta fizičkih duela u ovom meču. Od Smarta i Butlera, pa do Williamsa i Thomasa. Napetost je na vrhuncu i jedva čekamo idući duel u Bostonu. Thomas je na kraju stigao do 33 poena uz 7 asista, a Green je na kraju završio na 18. Kod Bullsa Butler je ubacio 33, a naš Mirotić je stao na 13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*