Metla za Blazerse, varnice u Torontu

Warriorsi su lakše nego što se očekivalo stigli do drugog kruga, i poput svojih najvećih rivala Cavsa, metlom počastili rivala u prvom krugu play offa. U četvrtom meču, u Portlandu, GSW je dobio oslabljeni Portland sa 128 – 103, i tako sa 4-0 otišao u drugi krug.

Koliko je moćan bio Golden State u ovom susretu pokazje i rezultat prve četvrtine (45 – 22), kojom su Warriorsi oborili rekord franšize po broju poena u jednoj četvrtini:

Tri četvrtine bile su dovoljne Stephy Curryju da se zaustavi na 37 poena, dok je povratnik Kevin Durant postigao 10 poena u 21 minutu. Efikasan je bio i Draymond Green sa 21 poenom, od toga 5 sa linije za tri poena. Domaća publika ovacijama je ispratila Damiana Lillarda (34 poena) kada je napuštao igru 6 minuta do kraja. Jusuf Nurkić nije igrao na ovom meču.

Warriorsi koje je u odsustvu Kerra sa klupe vodio njegov pomoćnik Brown, u drugom krugu čeka boljeg iz duela LA Clippersa i Utah Jazza, gde je serije izjednačena.

Rekordom karijere Norm Powell (25 poena), uz Kyle Lowrya (16 p, 10 as), Serga Ibaku (19 p) i DeMara DeRozana (18 p),  vodio je svoj Toronto do nove pobede nad Bucskima (118 – 93), i vođstva od 3-2. Ibaka je

Greek Freak je sa 30 poena bio najefikasniji kod Bucska, Malcolm Brogdon je postigao 19 poena.

Utakmica je obilovala i napetim situacijama, poput one u kojoj su se zakačili Valanciunas i Monroe, nakon koje su obojica dobili tehničke greške:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*