Recap: Cavsi i GSW počistili rivale, ostali neizvesno

Nepune dve nedelje se igraju mečevi play offa, a za sada su poznata samo dva tima koji su izborili plasman u drugi krug play offa, odnosno polufinala svojih konferencija. Na Istoku su to prvaci iz Clevelanda, dok su na Zapadu prošlogodišnji finalisti iz Oaklanda, Golden State Warriorsi. Oba tima počastili su svoje rivale metlom, i sa po 4-o ih izbacili iz takmičenja. Cavsi su na krilima Kralja Lebrona počistili Pacerse, dok su Warriorsi, i pored toga da im nema trenera Kerra, dok je u jednom meču pauzirao i Kevin Durant počistili oslabljeni Portland.

ZAPAD

Najbliži plasmanu u drugi krug je ekipa Houstona koja je u poslednjem meču, i pored slabije igre Jamesa Hardena ali uz doktorsku igru centra iz Brazila Nenea, dobila Oklahomu u gostima i tako povela sa 3-1, i sada ima prednost domaćeg terena.

Kod Clippersa i Jazza je neizvesno, rezultat je 2-2, serija se seli u Los Angeles. Oba puta je koban za Clipperse bio Iso Joe, tako se pokazuje X faktorom u dresu Utaha. Clippersi su oslabljeni za Griffina, dok se u poslednjem meču u dresu Utaha vratio centar Rudy Gobert, i sada ekipa našeg Igora Kokoškava ima minimalnu prednost pred ključne okršaje.

Veliki preokret dogodio se i u susretu Memphisa i Spursa. Grizzliesima je pretila metla nakon 2-o iz prve dve utakmice, ali je onda proradila ekipa Davida Fizzdalea, i dovela seriju u egal. Posebno je dominantan u drugom meču bio Conleyn, a meč winner bio je Marc Gasol.

ISTOK

Na drugoj strani američkog kontinenta, također nekoliko neizvesnih mečeva. Celticsi su nakon 0-2 uspeli vratiti dva brejka u Chicagu i sada je 2-2. Bullsi su neprepoznatljivi bez Rajona Ronda u timu, a po svemu sudeći neće ga biti niti u petoj utakmici.

Na 2-2 su uspeli izjednačiti i Hawksi posle 0-2, protiv Wizzardsa. U poslednjem meču dominirao je Dwight Howard, koji bi mogao biti jedan od ključnih igrača Hawksa u nastavku. Mada, tim iz Atlante svoj potencijal krije u timskoj igri, u poslednjoj pobedi čak 7 igrača bilo je dvocifreno.

Raptorsi vode u seriji sa 3-2, mada žilavi mladi tim Bucska može da iznenadi. Ovo je još uvek otvorena serija a u poslednjem meču u Torontu Raptorsi su donekle opravdali epitet favorita na papiru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*