Russ: Ne možeš me čuvati, dao sam ti 40! Beverley: Da, iz 34 pokušaja!

Ni još jedna sjajna Westova partija nije pomogla Thunderima. Ubacio je ovaj puta 47 poena no to nije bilo dosta da izbore još jednu utakmicu. Rocketsi su jednostavno bili bolja ekipa i zasluženo su prošli dalje. U ovoj utakmici za razliku od ostalih Rakete su imale prednost na poluvremenu. Iako su bili dosta nezadovoljno sa sudačkim odlukama, uspeli su održati vodstvo do odmora.

U 3. četvrtini Westbrook radi odličan posao. Ubacio je 20 poena u ovom periodu i doveo svoju ekipu u vodstvo. Na početku treće dionice prvo Rakete rade seriju, da bi nakon toga West preuzeo stvari u svoje ruke i Oklahoma preokreće rezultat. Serijom trojki West povećava vodstvo na 7 razlike.

U zadnjoj dionici Rocketsi opet preuzimaju stvari i najviše zahvaljujući Williamsu i njegovih 8 poena opet dolaze u vodstvo. Njega nisu ispuštali do kraja utakmice, Thunderi se nisu uspeli vratiti do kraja, iako su pokušavali no njihovi pokušaji su bili neprecizni, a Rakete su bile efikasne s linije bacanja.

Harden se probudio i ubacio je 34 poena uz 8 skokova, a Williams je isto bio sjajan sa 22 ubačaja. Westbrooku je falio samo 1 asist do novog tripe doublea, imao je 47 poena, 11 skokova i 9 asista. Nažalost nije imao raspoloženog pratitelja, najbolji su bili Abrines, i Grant sa po 11 poena.

No varnice na meču sevale su tokom meča, tolika je tenzija bila. U jednom momentu Beverley je oduzeo loptu Westbrooku a ovaj ga je grubo faulirao. Usledio je verbalni duel… “Mene niko ne može čuvati, dao sam vam 40…”, rekao je Russ. “Da, da, iz 34 pokušaja,” odgovorio mu je Beverley.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*