Gde odlazi Teodosić?

Već smo pisali kako je najbolji europski igrač Miloš Teodosić odlučio iduće sezone igrati u NBA ligi. Povezivalo ga se s dosta klubova. Od Wolvesa na početku i Spursa, pa sve do nedavno sa Netsima i Kingsima našeg Vlade Divca. Miloš bi se sigurno odlično uklopio u većinu ekipa, a mi smo ovde izdvojili 3 ekipa kojima bi Teo savršeno “legao”

1 Brooklyn Nets

Netsi su u jako lošem stanju. Najgora su ekipa lige i još nemaju pickova na draftu, a sveža krv im je nepohodna. Dovođenjem Tea bi rešili najveću boljku u ekipi a to su bekovi. Niti jedan njihov bek nema NBA kvalitet, prakički se muče s prevođenjem lopte, a ne da nešto kreiraju. U Europi smo videli Tea da odlično sarađuje sa svojim centrima, počevši od Hinesa u CSKA, a sve do Raduljice u reprezentaciji Srbije. U Netsima bi imao Lopeza koji je jedan od bolji napadačkih centar i koji bi sigurno podigao igru na jedan novi nivo kada bi došao Teo.

2 San Antonio Spurs

Kod Popa bi igrač kao Teo jednostavno procvetao. Ekipa koja igra možda i najbolju košarku lige, uz sjajne Aldridgea i Leonarda Teo bi došao kao idealna zamena za Parkera. On je već u godinama, a ni Parker ne igra obranu, što znači da su Spursi naviknuli da na playu obrane nema, što bi olakšalo Teu prilagodbu. U Popovim sheme bi se savršeno ukopio, jer verovatno najbolji dodavač na svetu kod Popa bi mogao biti samo još bolji.

3 Sacramento Kings

Ekipa u rebuildingu u kojoj glavnu reč vodi naš čovek Vlade Divac. Uz njega bi Teu olakašao tranziciju u NBA svet a igrač kao što je on bi idealno seo u ovu ekipu. Imaju odlične potencijale pod košem i na beku šuteru, a jedino što treba ima je playmaker. Zašto ne bi uzeli već proverenog, jednog od najboljih, kada je dostupan. Teo bi s Steinom i Skalom razvio odličnu kemiju, a Hield je igrač kojemu trebaju lopte u pravo vreme da bi zabijao, a pogledajte samo De Coloa u Euroligi. Teo može dati savršen pas u pravo vreme a to je ono što treba Kingsima. Sada su se snalazili sa ball hogovima Lawsonom i Evansom, no ako dođe Teo to bi moglo drugačije izledati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*