Neki novi Kraljevi!

nba.com

Piše: Saša Stepanović

Mnogo godina je bila očajna situacija ali Kingsi konačno dočekuju draft na profesionalan, strukturan i ispravan način. GM Divac je bio konstantano osporavan, a nakon Boogievog tradea čak su neki tražili i smenu. No imao je viziju i povukao je dobre poteze.

Doveden je trener koji može ovu franšizu da vrati u vremeplov iz 2002, 2003. godinu. Joerger je radio odlične stvari s Mempisom, a već ove godine se vidio njegov potpis i na igri Kingsa. Roster je pun talenata, mladih igrača koji se još razvijaju. Franšiza više nije taoc All star igrača Cousinsa sa kojim ne može ni napred ni nazad. Divac koji je bio osporavan, konačno čini ima adekvatan tim stručnjaka i ima viziju. Trenutno kako se čini, Divac je pogodio skoro pa sve igrače. Trejdovan je Cousins i time je ostavljeno dosta mesta na salary capu. Osim toga, kako stvari stoje došao je Hield koji će generalno promeniti samu igru Kingsa, gde će se više šutirati i gde centri neće voditi glavnu reč. Uz to imaju i najverovatnije 10. pik koji se jako dobro može iskoristiti na ovom jakom draftu.

David Joerger
(Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

Pre nekoliko dana, Sacramento je odlučio da unapredi svoje glavno osoblje i na zahtev Divca je došao Scott Perry. Radi se o čoveku sa velikim iskustvom. On je proveo 12 godina u Detroit Pistonsima kao skaut za sveučilišne igrače,a radio je zajedno sa Joe Dumarsom i zajedno su napravili tim Detroita koji je bio u finalima 2004. i 2005 godine. Bio je i u Orlandu i u SuperSonicsima i čovek ima ogromno znanje i iskustvo Sada se glavno osoblje sastoji iz: Scott (Perry), Luke (Bornn), Ken (Catanella), Mike (Bratz), Peja (Stojakovic). Bitno je da se vlasnik ne meša previše i pusti njih da rade.

-“Košarka nije nauka. Imaš talenat u timu, razvijaš talente, treniraš jako. Ali želiš da dobiješ igrače koji se međusobno dopunjuju a tu pomaže analitika. Gasol je pre nek dan rekao da statistika ubija igrače jer ima stvari koje se ne mogu videti u statistici. Luke je u stanju da iz statistike vidi bitne stvari i objasni na jeziku koji svi razumemo. Zato smo ga angažovali i nadamo se da će unaprediti ovu franšizu.”- izjavio je Vlade priliko angažovanja Perrya.

Na prošlom draftu je većina htela da linčuje Divca. Draftirani su samo visoki igrači. Jasno je sada da je već tada bilo odlučeno o odlasku Cousinsa. Sada kada se pogleda, dosta stvari je bilo dobro. Draftovan je Malachi Richardson koji može biti odličan kao zamena za Hielda. Labisiere je generalno krađa drafta i dečko će nadam se izrasti u odličnu četvorku. Papagiannis je jako mlad igrač. Ima meku ruku, ima dobru centarsku osnovu, jak je kao zver i može da postane sjajan pick and roll igrač. Tako da Kingsi zasada imaju jako dobru osnovu. Evans je tu da pripomogne iskustvom u prvim godinama, a kako se priča možda dovedu i Teodosića. On bi se sjajno uklopio u ovu mladu ekipu i u roku od 2,3 sezone mogli bi gledati ponovo jake Kingse!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*