Sedmorica veličanstvenih!

Playoff je u punom jeku, a posle toga nam dolazi i NBA draft. Otprilike nam je ostalo 2 meseca do dana drafta, a već se zna većina igrača koji su poslali prijavu. Većina NCAA zvezda se već deklarilala na draft kao što su Lonzo Ball. Fulitz, Daron Fox, Malik Monk i ostali superstarovi. Nedavno nas je iznenadio Joel Berry koji je izjavio kako se vraća na North Carolinu i da povlači svoju prijavu.

No danas smo fokusirani na igrače iz “naše” ABA lige koji izlaze na ovogodišnji draft. ABA liga je iznjedrila mnoge sadašnje NBA zvezde kao što su Jokić, Šarić, Nurkić ba i ostali naši igrači, a ove godine na draftu će nas predstavljati sedmorica momaka.

Najviše igrača je standardno iz Mega Leksa. Kostja Mushidi, Vlatko Čančar i Alpha Kaba. Od ostalih igrača izlaze Aleksa Ilić iz Budućnosti, Boriša Simanić iz Zvezde, Jonah Bolden iz FMP-a, Lovro Mazalin koji igra u Zadru ali na posudbi iz Cedevite i Nik Slavica koji je trenutno bez kluba nakon što je raskinuo ugovor sa Cibonom. Po mock draftovima najbolje stoji Bolden, Australac koji je imao odličnu sezonu za FMP, a nakon njega ide francuski centar Kaba iz Mege.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Sve što trebate znati o Lutriji! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*