“On je najbolji igrač u ligi!”

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Joe Robbins/NBAE via Getty Images)

Spursi su,ne baš lagano, pobedili Grizzliese i prošli dalje u polufinale konferencije. Nakon vodstva od 2-0 mislilo se kako će ovo biti lagana serija za Spurse. No uporni Grizzliesi su nas demantirali i predvođeni Gasolom i sjajnim Conleyem došli su do izjednačenja. Iako su Spursi odigrali loše utakmice na ta dva gostovanja, jedan igrač se izdvajao. Khawi Leonard.

Već je tokom sezone pokazao da je neverovatno napredovao i da mu je ovo najbolja sezona u karijeri, no u playoffu je podigao igru na još jedan viši nivo. 3 puta je u ovoj seriji podizao svoj career high što se tiče poena. Prva utakmica 32 poena, druga 37, da bi u 4. totalno izdominirao sa 43 ubačaja.

U zadnjoj utakmici je bio ključan čovek u pobedi. Predvodio je zadnju seriju Spursa kojom su prelomili utakmicu, zabio 8 poena zaredom, te asistirao Parkeru za ključni koš. Inače suzdržani trener Popović je bio pun hvale za svog najbolje igrača.

-“Očito, po mojem mišljenju najbolji igrač u ligi je Kawhi Leonard. Najbolji je two-way igrač lige, a sve to radi s neviđenim stilom. To je neverovatno.”-izjavio je Pop nakon sinoćne pobede.

bleacherreport.com

Sada ih u polufinalu čekaju Rocketsi, a Harden i ekipa se nerado sećaju Leonarda. Prošli puta kada su se susreli pokazao je svu raskoš svoga talenta u samo 2 akcije s kojima je rešio utakmicu. Verujemo da njega i Giannisa u budućnosti čekaju godine i godine borbe za MVP-a lige, jer ako ovako nastavi ta nagrada mu se smije pobeći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*