Ballmer ludovao, Paul delio patike!

twitter.com

Clippersi su na krilima sjajnog Chrisa Paula izborili 7. utakmicu. Uspeli su pobediti neugodne domaćine i tako pred svojom publikom imaju priliku proći dalje. Početak nije bio tako obećavajuć. Jazerri su sjajno otvorili prvi deo utakmice, Diaw je odlično delio pasove, te su uzeli vodstvo 22-13. Nakon Riversovog timeouta Clippsi se bude i rade seriju 11-0 za povratak u utakmicu. Ovo delom ide i na ruku Jazzera koji su se totalno ohladili u napadu i ništa nisu mogli zabiti, dok je Paul trpao na drugoj strani.

Drugu dionicu nastavile su se muke po Jazzu, te su Clippsi to iskoristili i otišli sa 2 koša prednosti na odmora. Jazzeri su promašili nekoliko potpuno otvorenih prilika i zicera, a za pogodili su samo 3 trojke iz 13 pokušaja u prvom delu. -“Nismo dobro šutirali danas. Imali smo prilike koje smo hteli, što je dobro za nas. Bitno je da imamo te šanse i da šutiramo šuteve koje mi želimo, jednom će ući.”- iskren je bio najbolji pojedinac u Jazzu Hayward.

Drugi deo meča su bolje otvorili Clippersi. Rivers je zaključio 9-2 seriju kojom su Clippsi otišli na 15 poena prednosti. Ovo je bio prvi start mlađeg Riversa u ovoj seriji, nakon što je propustio prve 4 utakmice zbog povrede. Odmah je odigrao vrlo dobar meč i bio jedan od bitnijih faktora u ekipi iz Grada anđela. Nakon toga Hayward sa 8 uzastopnih poena vraća utakmicu u neizvesnost.

U zadnjoj dionici Paul jednostavno nije dao Jazzu da se vrati u utakmicu. Zabijao je kada je trebalo, asistirao, radio je sve po malo i doneo svojoj ekipi priliku da u 7. utakmici odlučuju o svojoj sudbini. -“Učinili smo to zajedno. Rekao sam Jordanu na jednom timeoutu u zadnjoj četvrtini, hajde da nađemo način da ovo pobedimo. Bili smo već dosta puta u ovoj situaciji. Neki od nas od kada su bili klinci. U srednjoj školi, na koledžu. Sve je to isto, samo sada ima više ljudi. Moramo igrati i ostati u trenutku.”- izjavio je junak utakmice Paul. U zadnjoj četvrtini imao je i pomoć od oporavljenika Riversa koji je pogodio ključnu trojku 4 minute prije kraja. Nakon toga vlasnik Clippersa Steve Ballmer je totalno poludio i počeo skakati od sreće. Kao da je znao da je utakmica gotova i da serija ide natrag u LA.

Jazzeri mogu biti razočarani što nisu uspeli pred svojim navijačima završiti seriju. -“Ne znam da li smo se umorili od umorili ili smo se umorili od promašaja. Oni su bili energičnija ekipa. Igrali su fizičku obranu, a mi jednostavno nismo odgovorili dovoljno dobrim napadom kao što smo trebali.”- rekao je trener Snyder posle utakmice.

Ključ ove utakmice je bio zaustavljanje Iso Joea koji je dosada uništavao Clippse. Šutirao je samo 3/9 iz igre i postigao samo 9 poena. Najbolji je bio Hayward sa 31 ubačajem i 7 skokova, a imali su i nesreću da se Gobert opet povredio. Nezgodno je doskočio i povredio zglob, no snimke posle utakmice su pokazale da nije došlo do teže povrede i da bi francuski centar trebao biti spreman za završni meč.

Kod Clippersa dominirao je Paul sa 29 poena i 8 asista, Moute, Rivers i Jordan su svaki dodali po 13 poena. Reddick je susret otvorio s trojkom, no do kraja je ubacio samo još 1 poena, dok je solidan s klupe bio Crawford sa 12 koševa. Posle utakmice Paul je dodao još jednu “asistenciju”. Poklonio je dečaku iz publike svoje patike. Sjajan gest najboljeg igrača Clippersa.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone 2016-2017: LA Clippers - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*