“Bez problema dobijamo Warriorse!”

Lice s maskom, Rip Hamilton nedavno je u intervjuu dao jednu hrabru izjavu. Rekao je da bi njegovi Pistonsi, osvajači naslova, bez problema dobili ekipu Warriorsa iz 2016. godine. Onu koja je postavila rekord NBA lige po broju pobeda.

-“Tu uopšte nema usporedbe. Mi smo mogli svi čuvati sve pozicije. Svi igrači od jedinice do petice su mogli čuvati sve. Bili smo veliki i dugački.”- izjavio je Rip.

Ova ekipa je razbijala protivnike obranom. Tu je bio obrambeni igrač godine Ben Wallace koji je u to vreme bio strah i trepet lige. Sa samo 203cm bez problema je čuvao sve centre, a čak se i veliki Shaq mučio s njime. Drugi Wallace i Rip su bili zaduženi za šutiranje, Billups je razigravao, a Prince je tu bio idealan glue guy. Ne bi mogli nikako parirati šuterski Warrorsima, no u drugim segmentima igre bi mogli dominirati.

Krilo Pistonsa iz tog vremena, Prince je slaže sa svojim kolegom Ripom, no samo pod jednim uvetom. -“Ovisi o pravilima. Kada smo mi igrali, igra je bila više fizička. Bio je dopušten hand checking, što sada nije slučaj. Kada bi oni krenuli igrati brzo i po novim pravilima mi bi smo se lako našli u problemima s faulovima. Jer u naše vreme mi smo bili izuzetno agresivni u obrani.”-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*