“Rekao sam da ću zabiti preko 35!”

John Wall je još jednom izdomnirao Hawkse kao što radi čitavu seriju. Prije utakmice ušao je u trash talk sa publikom -“Zabiti ću Vam preko 35 poena i pobediti ćemo.”- Nakon što je zabio ključni koš okrenuo se ka pubilci i izjavio -“Rekao sam vam.”-

Početak je bio vrlo dobar za Wizardse, odmah su u prvoj dionici došli do 7 poena prednosti, da bi se kasnije to popela na najviši 22 poena razlike. Igrali su vrlo dobro, Wall je vodio napade i zabijao sve moguće, a napokon se na gostujućoj utakmici pojavio i Beal. Morris je napokon bio izvan faul troublea, te se činilo kako su se sve stvari idu kao po loju za Čarobnjake.

No ovo je playoff i Hawksi se bude i na krilima Millsapa i Schroedera se vraćaju i stižu tih 22 poena razlike. No opet je ključan igrač bio Wall. Blokirao je pokušaj Schroedera kojim bi Hawksi došli na samo poen razlike. -“Znao sam da će ga stići. To je bilo lako za njega.”- izjavio je njegov partner u backcourtu Beal. Nakon toga Calderon maši trojku, a na drugoj strani zabija, ko drugi nego Wall, i odvodi Čarobnjake na nedostižnih 7 poena razlike.

-“Došli smo ovde sa fokusom i upornošću i hteli smo napraviti isto što su oni nama pre 2 godine. Beal i ja smo vodili put. Naši saigrači su shvatili šta želimo napraviti. Nismo hteli 7. utakmicu.”- izjavio je junak Wall posle meča. Junak utakmice je još jednom postavio carrer high, postigao je 42 poena uz 8 asista i 4 ukradene lopte. Bio je najbolji kada je najviše trebalo i bio je najbolji igrač ove serije.

Beal je bio isto odličan sa 31 poenom, a Morris koji napokon nije imao problema s faulovima je ubacio 17 poena uz 8 skokova. Babo je igrao velikih 25 minuta i to iskoristio za 10 poena.

Kod Hawksa najbolji su bili standardno Millsap sa 31 poenom i 10 skokova, te Schroeder sa 26 poena i 10 asista. Najveći problem su bile izgubljene lopte. U jednom periodu od 5 minuta su izgubili čak 6 lopti i tu su Wizardsi napravili najvećih 22 poena razlike. Ukupno su imali 22 izgubljene lopte,a najviše je imao Bazemore čak 7.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*