Kako su Pacersi ostali bez Jordana, Kawhia…

Fadeway World

 Jedan od razloga zbog kojega nikada nisu sastavili šampionski tim jeste i loš posao koji su radili na draftovima. Ovaj portal napravio je pregled najloših odluka vezanih za trade u istoriji Indiane.

5 Detlef Schrempf

U sezoni 1992 – 93 Pacersi su odlučili trejdati Schremfa u Supersonicse za Derricka McKeya i Geralda Paddia. Schrempf koji je te sezone igrao svoj prvi All Star, beležio proseke od 19.1 poen i 9.5 skokova trebao je činiti ubojiti tandem sa Reggie Millerom. Pacersi su mislili drugačije, poslali su ga u Sonicse koji su potom igrali fantastičnu košarku dok dva pridošla igrača nisu bili ni njegova senka, Paddio je ligu napustio već iduće sezone.

4 Bernard King

NBA.com

Bio je jedan od najboljih šutera koji su ikada koračali Madison Square Gardenom, i da nije bilo neugodne povrede kolena sigurno bi ga pamtili kao jednog od najvećih ikada. A mogli smo ga pamtiti i kao perjanicu Pacersa. 1977 godine Pacersi su trejdali svoj pick u prvoj rundi za igrača New Jersey Netsa Johna Williamsona, i to je bio King koji je u odnosu na Williamsa ostavio puno dublji trag u NBA.

3 Alex English

Zvučalo je kao prvoaprilska šala, ali Pacersi su za veterana McGinnisa koji se povukao u 31. godini dali Alexa Englisha – jednog od najboljih strelaca lige ikada, 8-strukog All Star igrača, čoveka koji je u 35-oj godini učestvovao na All Star meču i beležio 26.5 poena po meču.

2 Kawhi Leonard

ESPN

Ono što Pacersi nisu videli u svom dvorištu, jesu iskusni skauti i trener Popovich iz Spursa, a to je nebrušeni dijamant zvan – Kawhi Leonard. Najbolji odbrambeni igrač lige i jedan od najboljih igrača kada se uzme učinak u odbrani i napadu mogao je biti Pacers, ali su ga Pacersi odlučili 2011 poslati u Spurse, zajedno sa još tri igrača, u zamenu za George Hilla.

Hill više nije u Pacersima, dok je igrao u toku pet sezone beležio je vrlo prosečne statistike. Za razliku od njega Leonard svake godine meteorski napreduje, i mnogi se pitaju – gde su mu granice?!

1 Michael Jordan

Da, najveći svih vremena, mogao je biti Pacers. Na radost Bullsa i mnogih ljubitelja košarka to se nije desilo. O MJ nećemo trošiti redove, svako ko zna za košarku zna i za njegovo ime koje je sinonim za ovaj sport.

Od nekoga ko je mogao biti lider Pacersa u 80-ima i 90-ima, i uz Reggie Millera činiti ubojiti šampionski tandem, MJ je postao Pacersima njihova najgora noćna mora. Kako se to desilo? Pa lako, 1984 Pacersi su trejdali njihovim pick prve runde (a to je ispostavilo se bilo Njegovo Visočanstvo) za momka kojeg niko više ne pamti, Toma Owensa iz Blazersa. A potom su Blazersi taj isti pick menjali za Sama Bowia, momka koji je beležio 10 poena po meču. Bullsi su dobili bingo, slavu, šest prstena i- Najvećeg!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Najgori tradeovi u istoriji Lakersa - Ostatak Sveta
  2. Top 5 najgorih tradeova u istoriji Knicksa! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*