Istina je otišla uz zvuke Jazza…

Utah Jazz je uspela pobediti u playoff seriji prvi puta još od 2010. godine. Uzeli su pobedu na gostujućem terenu i može se reći da su do te pobede došli i relativno lagano. U prvom delu Clippersi su se držali. Prva četvrtina je bila nerešena, da bi na poluvremenu Jazz došao do 7 razlike.

Drugi deo, druga priča. Utah otvara dionicu sa sjajnom 23-9 serijom kojom je praktički rešila utakmicu. Tada su došli do najvećih +21 poena razlike. Iskusni Diaw je predvodio seriju sa 8 poena, najbolji igrač Hayward je ubacio 6, a najveći problem Clippsa u to vreme je bila obrana. Dopustili su čak 3 faul koša Jazzerima u to vreme. Ni napad nije funkcionirao u to vreme. Gubili su lopte, najbolji šuter Reddick je promašiovao celi koš i stvari su izledale jako loše za domaćine.

Jazzeri su zapravo čitavo vreme dominirali. Jedino vodstvo Clippsa je bilo na samom početku utakmicu, a od onda su samo lovili rezultat. Iako je Jordan odigrao sjajnu utakmicu svejedno su bili nadigrani u reketu, jer Jazzeri su zabili 56 poena naspram Clippsovih 48. A Gobert je bio očajan i postigao je samo 1 poen. Što znači da je ta dominacija mogla biti i puno veća.

Lošeg Goberta je odlično zamenio Favors koji je u 3 četvrtine ubacio 17 poena uz 11 skokova i odigrao sjajnu utakmicu u oba smera.-” Bio sam dosta povređen ove sezone i moji suigrači su se morali snaći bez mene. Činilo mi se da im dugujem, pogotovo u ovoj utakmici.”- izjavio je jedan od junaka Favors.

U zadnjoj četvrtini suci su skoro vratili Clipperse u igru. Nekoliko krajnje diskutabilnih odluka. Prvo 5. Favorsov faul je bilo nešto što se baš i ne sudi, a 6. nije postojao ni u kojem slučaju. Dočekao je Paul u stavu s podignutim rukama, no suci su ga odlučili izbaciti iako je bilo dobra obrana. Ušao je Gobert koji je isto imao 5 penala, a igralo se još 7 minuta. U jednoj borbi za loptu s Jordanom sviran mu je faul, iako ga je zapravo Hill napravio. Suci su ipak prišili to Rudyu i pred sam kraj utakmice Jazzeri ostaju bez centara. No Paul i Crawford promašuju svoje šuteve te Hayward i Hill zabijaju te je utakmica rešena.

Hayward je bio najbolji kod Jazza sa 26 poena i 8 skokova. Hill i Favors su zabili svaki po 17 koševa, a Derrick je još dodao i 11 skokova uz sjajan 8/11 šut. Kod Clippsa zakazao je najbolji Chris Paul. Samo 13 poena uz očajan 1/7 šut za tri i 9 asista. Jordan je odigrao vrlo dobru utakmicu, no opet je bio katastrofalan s linije bacanja. Zabio je 24 poena uz 17 skokova, a šutirao je bacanja 6/15. S klupe je Crawford ubacio 20, od toga 8 zaredom u zadnjoj dionici no ipak nije bilo dovoljno.

Kako su se Clippersi oprostili od doigravanja, napustio nas je još jedan velikan i budući Hall of Famer Paul Pierce. Rekao je zbogom dugogodišnjoj i veoma uspešnoj karijeri koju je nažalost završio ispadanjem u prvoj rundi. Sećamo ga se svi kao sjajnog krila Kelta i neverovatno dobrog clutch igrača. U svojoj zadnjoj utakmici je odigrao 21 minut, a ubacio je 6 poena uz 3 skoka.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*