Najava playoffa: Ponovni pokušaj Raptorsa!

Prošlogodišnji finalisti Istočne konferencije ovaj puta se susreću rundu prije. Cavsi su pomeli Pacerse, no bili su vrlo blizu posrtanju. Dok James nije uzeo stvar u svoje ruke Cavsi su izgledali neuverljivo. Raptorsi su možda teže od očekivanog prošli Buckse. Čak su i gubili 2-1 u seriji, no uspeli su se izvući i pobediti sa ukupnih 4-2. Prošle godine Raptorsi su se nadali nakon 2-2 i utakmice na domaćem terenu da mogu iznenaditi Cavse. No stvari je opet preuzeo Lebron te s dve uverljive pobede ugasio svake nade Torontu. Sledi li osveta?

Učinak u playoffu:

Cavsi su u prvoj rundi metlom izbacili Pacerse i verovatno oterali Georgea iz Indiane. U prvoj utakmici su opasno visili i samo Milesov promašaj otvorenog šuta s istekom vremena ih je spasio. Drugu utakmicu su opet jako dobro odigrali na početku, no Pacersi su se umalo vratili, ali i ovaj puta su Cavsi izdržali. Onda u zadnje dve utakmice kreće Lebronov šou. Stigli su 25 razlike na poluvremenu i na kraju preokrenuli rezultat. I to sve bez Irvinga i Lovea koji su gotovo čitavu zadnju četvrtinu presedili na klupi. Lebron – 41 poen, 12 skokova i 13 asista. Zadnju utakmicu nije bilo iznenađenja, iako su zamalo Smithovom glupošću ušli u probleme. Srećom George je promašio trojku i pripremanje za idući krug je moglo početi.

Kanađani su samouvereno ušli u doigravanje. Znatno su se pojačali, dovedeni su Ibaka i Tucker, te su bili optimistični ove godine. Prva utakmica i odmah šok. Agresivna obrana Bucksa i fantastični Giannis su ih iznenadili i ukrali pobedu. Iduća je prošla lakše, najviše zato što su se i Lowry i Derozan odlučili pojaviti na terenu i odigrati dobar meč. Očekivao se povrat breaka, a Raptorsi odgovaraju sa najgorom utakmicom u seriji. Agresivni i dugački Bucksi su ih totalno uništili u obrani, tako da su imali dosta prilike za traniziciju. Giannis je opet dominirao i Bucksi su razbili Raptorse i izgledali kao bolja ekipa u seriji. Sledila je must win situacija. Opet su uskočili Allstar bekovi Lowry i Derozan i Raptorsi su vratili break. U iduće dvije utakmice Casey je našao rešenje za obranu Bucksa. Lopta je brže kružila Raptorsi su pogađali i to je dovoljno da uzmu iduće dvije i privedu seriju kraju.

Prediction : Cavs in 6

Mislim da Toronto neće ove godine doći do svoje toliko željene osvete. Nisu se pokazali u prvoj rundi i na trenutke su izgledali prilično ranjivo. Napad im ide kroz ruke Derozana i Lowrya, te ako njih ne ide napad staje. Fali im 3. kreator u ekipi. A kako se Kyle izgleda još uvek nije totalno oporavio od povrede zgloba pitanje je koliko možemo od njega očekivati u ovakvoj seriji. Cavsi su izgleda prevazišli krizu. Iako su Pacersi nekoliko puta bili jako jako blizu (ukupna koš razlika je bila +16 za Cavse) Lebron je jednostavno bio prejak i protiv njega u takvoj formi se ne može. Verujem da ih je izdigao iz krize i da ovo rešavaju u 6 utakmica.

Key player – Lebron James

Ovde verovatno nema puno priče i polemike. Lebron je uverljivo najbitniji igrač Cavsa. Glavna napadačka opcija i libero u obrani koji pokriva sve. Motor ekipe, kada je trebalo itekako je povukao i bilježio sjajne brojke u prvom krugu. Praktički je sam stigao 25 razlike prednosti Pacersa u 3-oj utakmici i tako odveo seriju u mirnije vode.

Key playerDemar Derozan

Glavna zvezda Raptorsa je pokazao da je zaslužio tu titulu u prvoj rundi. Samo je jednu utakmicu odigrao ispod svog nivoa (3. kada nitko nije bio dobar) a ostale je odigrao odlično. Iako mu ovakva agresivna obrana nikako nije odgovarala, protiv Cavsa bi moglo biti puno bolje. Najlošije u ligi brane ulaze i šut s poludistance, a to je upravo Demarovo najjače oružje. Tako da bi mogao stvoriti dosta problema Cavsima, i ako dobro odigrao mogao bi učiniti ovu seriju jako napetom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*