Problemi u Atlanti?

Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports

Hawksi su imali solidnu post sezonu. Iako su ispali u prvom krugu, mlade snage Schroeder, Hardaway i Prince su osetili playoff košarku. Već se vidio veliki napredak mladog njemačkog playa Dennisa Schoredera koji je uz Millsapa bio ključni čovek Hawksa.

No dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Smrknilo se Dwightu Howardu koji je bio totalno zapostavljen ovu postsezonu. Snažni centar je bio jako malo korišten. U 2. i 6. utakmici serije Dwight je bio na klupi celu zadnju četvrtinu. Neobično da Bud svog startnog centra uopšte ne koristi kada se utakmica lomi.

Nakon gotovo svih ekipa u kojima je igrao Dwight se i ovde našao u istom problemu. -“Bilo mi je jako teško. Želim igrati. Želim biti na parketu. Želim imati nekakvog uticaja. To ne mogu napraviti kada sam na klupi.”- požalio se Dwight.

Glavni trener Hawksa Mike Budenholzer je odlučio sastati se nasamo s Howardom da razgovaraju oko njegove uloge u playoffu, te Dwightovoj budućnosti. -“Budenholzer zna koliko je teško koristiti centra kao Dwighta. Morao je igrati s nižom i bržom postavom da bi nadoknadio vodstvo Wizardsa. Sada svi u ligi šutiraju trojke, a čuvati takve igrače je izazov za nas, a i za Dwighta. Trener se odlučio u idućih nedelju-dve sastati s Howardom da razgovoraju o ovome.”-izjavila je uprava Hawksa.

Dwight ima još 2 važeće godine ugovora. Kako je Millsap izgleda na izlaznim vratima, moraju probati zadržati Howarda. Jedina druga opcija je trade, a trenutno jako malo mogu dobiti za njega. Tako da će im osim problema Millsap, možda još i veći uteg biti zadovoljiti Howarda.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone: Atlanta Hawks - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*