Analiza playoffa: Koliko mogu Jazzeri ?

Serija u kojoj je većina stvari jasno i prije njenog početka. Warriorsi su u sjajnoj formi, Curry je proigrao, Durant je praktični na jednoj nozi ubacio dva puta po 20 poena, a Green je u svom elementu. Kada su Warriorsi u ovakvom stanju jako je teško igrati protiv njih. U Jazz opet problemi s povredama. Gobert još uvek nije do kraja zalečio povredu kolena, Burks je verovatno out do kraja, a bez glavnog centra i obrambenog stupa jako teško mogu zapretiti.

Učinak u playoffu:

Stvari nisu dobro počele za Warriorse. Naleteli su odmah u prvoj utakmici na neverovatno raspoložene Lillarda i McColluma. Ubacili su im preko 60 poena za poluvreme, no čak i kada igraju protiv tako raspoloženog protivnika oni su u utakmici. Green je ubacio u višu brzinu pred sam kraj, podelio koju blokadu, Curry i Durant su stavili u napadu u prva utakmica je bila rešena. Imali su i taj luksuz da mogu odmoriti Duranta u drugoj koju su također bez većih problema i dobili. Ostale tekme su bile čisto pro forme. I Blazersi su odustali. Prvi centar Nurkić se stigao oporaviti za treću utakmicu, no ipak su se posledice povrede još osećale tako da ga nisu riskirali u poslednjoj utakmici serije. Curry je opet onaj stari, zabija iz svih pozicija, asistira, ulazi pod koš. Durant je na rutinu odigrao ovu seriju, a ni Klay nije bio loš. Green je bio opet motor ekipe, u obrani sjajan, preko 3 blokade u proseku, zaustavio Blazerse kada je najviše trebalo. No najveće iznenađenje je Javale McGee. Dugo osporavani centar koji je bio mnogo godina predmet sprdnje pokazao je da može biti jako koristan u pravom sistemu. Ovde nema puno zadaća, skači i blokiraj u obrani, u napadu hvataj sve iznad obruča i zakucavaj. Dok god tako igra Javale izgleda jako dobro na parketu.

Uspeli su apsolvirati Clipperse, no serija se odužila na 7 utakmica. Nakon 20 sekundi prve utakmice ostali su bez Goberta, no ipak se uspio vratiti, ali i dalje se čini kao da nije do kraja zalečio povredu.Izvukao ih je Joe Johnson. Iso Joe je rešio prvu utakmicu šutem sa sirenom, u trećoj je bio sjajan u clutch vremenu i Clippsi nisu imali rešenja za njega. Nakon povrede Griffina prešli su u ulogu favorita. Vodili su 3-2 no ispustili su domaću utakmicu, najviše zahvaljujući Paulu koji ih je totalno razvalio. U 7. su malo bolje obratili pažnju na njega i bez drame su dobili. Hayward je bio najbolji igrač u ovoj seriji za Jazz. Jest da je Iso Joe pogodio neke bitne šuteve, no do njih ne bi niti došlo da nije bio Gordona. Nosio je dosta loš napad Jazzera i igrao jako dobro. Favors je napokon proigrao i pružio vrlo dobru zadnju utakmicu i nadamo se da je ostavio probleme s leđima iza sebe. Ukoliko se Gobert potpuno ne oporavi Jazzeri bi mogli imati velikih problema u ovoj seriji.

Prediction : Warriors in 5

Utah će verovatno uzeti jednu utakmicu na domaćem terenu, no nešto više od toga jako teško. Najveći forte im je obrana, a Gobert je praktički beskoristan na “death lineup” Warriorsa kada je Green na petici. On se specijalizirao za rešavanje matchupova sa sporim centrima, a znamo da Rudy nema razvijenu post igru tako da teško to može nadoknaditi u napadu. A Jazz bez svog centra nije ista ekipa. Što dovodi do zaključka da ako ne možeš korisitit najboljeg igrača protiv najjače ekipe protivnika, šanse ti baš i nisu velike. Uz to Hayward će morati mučiti muku s Durantom, Hill s Curryem ,a ne verujemo da će Ingels uspeti zaustaviti Klaya kao Reddicka u ovoj seriji. Warrorsi bi ovo rutinski mogli rešiti, čak priuštiti Durantu možda i koju utakmicu odmora.

Key players

Warriors – Steph Curry

Ponovo je počeo igrati kao onaj dobri star Steph. Zabija iz svih pozicija, sjajno ulazi pod koš i vodi ekipu. Razigrao se u periodu dok nije bilo Duranta u regularnoj sezoni i drago nam je videti da je forma ostala iako se Kevin vratio na parket. Što sada znači da s ovakvim Curryem Warriorsi imaju 2 od Top 5 napadača lige. Sretno obrani Jazza i Snyderu da napravi plan kako zaustaviti ovog momka.

Jazz – Gordon Hayward

Cpt Gordon je bio najbolji strelac Jazza u prvom krugu. Nosio je napad na svojim plećima, koji je na trenutke baš ružno izgledao. Lopta na visoki post i onda uručenje ili pick i šta Gordon napravi. U dosta slučajeva je napravio nešto, no teško da će to moći prolaziti protiv Warriorsa. Ukoliko Jazz očekuje da pruži ikakav otpor Gordon mora biti na najvišoj razini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*