Lebron prestigao Jabbara!

nba.com

Lakoća kojom Lebron igra u ovom playoffu je zadivljujuća. Kada je rezultat u egalu u početku kao da igra u 2. brzini, kasnije samo prebaci u veću i reši utakmicu. Tako je bilo protiv Pacersa, a sada je nastavio istim tempom i protiv Raptorsa.

Odmah su u prvoj četvrtini napravili seriju i došli do 12 poena prednosti. Smith je pogodio 2 trojke, Frye jednu i odličnom obranom su limitirali Raptorse. Ibaka se na početku mučio sa šutom, otvorene prilike nije pogađao i Cavsi dolaze do prednosti. Casey se odlučio na nisku petorku i to mu se nikako nije isplatilo. Nadskakani su 13-2 u prvoj četvrtini, a tek kada je ušao Valančiunas malo su uspostavili ravnotežu.

No najveći problem Raptorsa nisu bili promašeni šutevi ili skok, već Lebron James. Jednostavno ga ne mogu čuvati i Lebron prelagano dolazi do poena. Sada je ubacio čak 39 i prestigao Jabbara na Alltime listi u playoffu. -“Osećam se odlično. Napravio sam nekoliko akcija koje su kasnije odlučile i zadovoljan sam.”- rekao je Lebron.

U ovoj seriji samo se gomilaju problemi za Kanađane. Prvo je Derozan imao još jednu katastrofalnu utakmicu, pogodio je svoj prvi šut tek u poslednjoj četvtini, a uz sve to i Lowry je ponovo iskrenuo zglob i šepajući je otišao u svlačionicu. Sada se serija seli u Toronto, a ovo nas podseća na prošlu godinu kada je bio isti rezlutat. Samo što sada Raptorsi verovatno neće uzeti obe utakmice.

Casey će morat pronaći rotaciju, ove nove akvizicije nisu donele nikakav napredak i čini se kako će Lebron i ekipa imati lagan zadatak. -“On igra neverovatno. Igra kao Lebron James. Morati ćemo naći načina kako ga zaustaviti, što je lakše reći nego učiniti.”-iskren je bio bek Lowry posle utakmice.

Lebron u ovom playoffu ima prosek od 34,9 poena, 10 skokova i 8,1 asist, što zvuči nestvarno. a sada je samo Jordan ispred njega na Alltime listi. -“Čuješ imena poput Kareema, čoveka koji je napravio toliko dobrih stvari kao igrač, ali i kao suigrač. On je igrač o kojemu čitaš. Nažalost nisam imao prilike ga gledati dok sam odrastao, ali video šta je sve napravio i koje je rekord postavio, što je sjajno.-” izjavio je Lebron.

Osim Lebrona Irving je ubacio 22 poena uz 11 asista, a s klupe je Frye ubacio čak 5 trojki i stao na 18 ubačaja. Za Raptorse povređeni Lowry je stavio 20, dok je Ibaki proradio šut te je završio na 16 poena. S klupe su odlični bili Valančiunas sa 23 poena u samo 20 minuta i Joseph koji je ubacio 22.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Može i levom rukom! - Ostatak Sveta
  2. Lebron igra playoff života! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*