Spursi pobedili, ali su platili veliku cenu!

San Antonio Spursi su se revanširali Raketama za veliki poraz u prvoj utakmici. Pop je ubacio Gasol u startnu petorku i time su puno bolje parirali šuterima Raketa. Leonard je ponovo dominira, te osim izvanredne napadačke predstave igrao je izvrsno i u obrani.

Spursi su dobro otvorili utakmicu, nakon prve dionice su imali 3 poena prednosti, a nisu dali Rocketsima da se toliko razmašu. Do poluvremena je prednost rasla, a dominirao je Leonard sa 20 poena u prvom delu. Nakon toga Rakete stižu rezultat, no pred kraj 3. kreće serija Spursa. Simmons je igrao jako dobro u tom periodu,a njegovo bacanje u publiku za loptom je totalno pokrenulo Spurse.

Rade seriju 19-0 i dopuštaju Raketama samo 13 poena u zadnoj četvrtini i tako dolaze do pobede. No, nije sve bajno u taboru Spursa. Jedan od bitnijh igrača, Tony Parker koji igra odličan playoff nakon jednog šuta je pao i uhvatio se za koljeno. Nekoliko minuta je bio na parketu, a onda su ga suigrači izneli van.

-“Nije dobro.”- kratak i jasan je bio Popović, a Manu je rekao kako se Parker još uvek ne može osloniti na tu nogu. Biti će podvrgnut MRI danas pa će se onda tačnije znati težina povrede. Kako su stvar sinoć izgledale vrlo lako bi mogao propustiti koju utakmicu.

Spursi su u globalu odigralo jako dobro, Harden je limitiran na samo 13 poena uz ispucanih 17 šuteva, a čitava ekipa je pogodila dvostruko manje trojki nego u prvoj utakmici. S klupe je odličan bio Simmons koji je povukao kada je najviše trebalo, a ostatak je rešio Leonard.

Na kraju je završio sa 34 poena uz neverovatan 13/16 šut, te 8 asista i 7 skokova. Parker je u samo 26 minuta zabio 18 poena, dok je Simmons s klupe dodao 14. Kod Rocketsa 18 je zabio Anderson, a s klupe je dobar bio Gordon sa 15 ubačaja. Serija se sada seli u Houston, a Spursima će biti jako teško ukoliko budu bez Parkera.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Tony Parker u Razvojnoj ligi? - Ostatak Sveta
  2. Tony Parker spreman za Nowitzkog! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*