Povratak Kerra?

Steve Kerr je zbog bolesti propustio 3. utakmicu u seriji sa Portlandom. Razlog je bila viroza, a na klupi ga je zamenio bivši trener Cavsa Mike Brown. Warriorsi su nakon lošeg prvog dela ipak uspeli doći do pobede i praktički osigurati prolaz. Sada su na 3-0, a zadnje dve utakmice su igrali bez Kevina Duranta.

No, iako je bila reč o virozi izgleda da situacija sa Kerrom nije toliko bezazlena. Prema prvim informacijama Kerr će verovatno propustiti ostatak serije s Blazersima, a upitan je i za ostatak playoffa. Kerr je imao neizdržive bolove prije utakmice i jedva je hodao. Najgore od svega je to što Warriorsi ne znaju što je točno s glavnim trenerom. Čitavu seriju je bio “under the weather” no sada je bol postala prejaka i Kerr je morao pauzirati.

Prema najavama vrlo je izgledno da će Kerr propustiti ostatak doigravanja u Zapadnoj konferenciji, što znači da bi ga najranije trebali gledati ako Warriorsi dođu do velikog finala. Kerr je propustio i početak prošle sezone, tj prve 43 utakmice, a onda ga je menjao (vrlo uspešno) sadašnji trener Lakersa Luke Walton.

Loše vesti za Warriorse, tj prognoze su bile tačne. Kerr će sigurno propustiti i seriju protiv Jazza. Bolovi su i dalje neizdrživi, te je Kerr sada na terapijama, a to mu ne dopušta da vodi ekipu. Trenutno njegova zamena Mike Brown ima savršen score u playoffu sa 4 pobede iz 4 susreta i Warriors su na najboljem putu da stignu u Finale Konferencije. Prema prognozama Kerr čak ni za tu seriju nije siguran,a nadamo se da će barem biti sprema za veliko Finale.

Protiv Jazza ga nije bilo, a propustio je i prve dve utakmice protiv Spursa. No stanje mu se bitno popravilo. Iako nije bio na klupi u poluvremenu prve utakmice je došao u svlačionicu i održao govor svojim igračima. Sjajno ih je motivirao i uspeli su stići 25 poena razlike u drugom delu. Na drugoj utakmici je bio pored klupe, no i ekipu i dalje vodi Brown. Sada se serija seli u San Antonio a Kerr će putovati s ekipom! Stanje mu je bitno bolje nego prije i čak postoji šansa da se vrati na klupu već u ovoj seriji!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*