Rocketse izdao saveznik, Kawhi sve stizao

Kada ti najbolji šuteri, koji uglavnom donose prevagu na utakmicama, šutiraju 1 – 9 za tri, i postignu ukupno 9 poena, i kada imaš samo tri igrača sa dvocifrenim učinkom, nije dovoljno ni 43 poena lidera da bi se meč dobio. A tako je prošao Houston sinoć protiv Spursa, koji su slavili na gostovanju 103 – 92. Ekipa Gregga Popovicha, koja je prvi put od 2001 igrala bez Tonya Parkera, uzela je važan break i sada vodi sa 2-1 u seriji.

Sveprisutni Kawhi Leonard predvodio je svoj tim sa 26 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Bilo ga je svuda, čuvao je Hardena, organizovao napade, asistirao, i pogađao kada treba.

Veliku podršku imao je u svim saigračima. Prednjačio je iskusni Lamarcus Aldridge koji je dobijao bitke pod košem, i meč završio sa 26 i 7 skokova, dok je drugi visoki igrač Pau Gasol završio meč sa 12 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Pred kraj meča, kompletna petorka Spursa bila je dvocifrena:

Strašnu podršku, u serijama, njima su pružali Patty Mils (15 p, 5 sk) i Dany Green (11 poena, po 3 skoka i asistencije) koji je postigao dve važne trojke u zadnjoj četvrtini:

Sa druge strane James Harden je odigrao strašnu napadačku utakmicu, završio je sa 43 poena, i bio je nezaustavljiv u napadu, nekoliko puta efektno je poentirao preko Gasola:

No Harden je imao svega 5 asistencija. Glavni krivci za to bili su Houstonovi šuteri koji su promašivali gotovo sve što se moglo – Ryan Anderson imao je 0 od 4 iz igre, Lou Williams 0 od 4, Gordon 3 od 10, i njihovi poena osetno su falili ‘raketama’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*