Šampionska oluja nad Ontariom

Getty Images

Fantastičnom serijom od 20-3 na početku poslednje četvrtine, Cavsi su stigli do velike pobede u Torontu (115 – 94), i 3-0 u polufinalnoj seriji nad Raptorsima. Sa sedam vezanih pobeda u play offu, šampion se izjenačio sa rekordom Minneapolis Lakersa iz 1949 i 1950.

LeBron James vodio je Cavse do pobede sa 35 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija, Kevin Love dao je 16 poena i uhvatio 13 lopti. Na drugoj strani Raptorse, za koje nije igrao Lowry, predvodio je DeMar DeRozan sa 37 poena i Jonas Valanciunas sa 19 poena.

Raptorsi su sa blagom prednošću (52-49) ušli u drugo poluvremen, i sve do treće četvrtine vodila se egal borba. No, DeRozan nije imao adekvatnu pomoć u svojim saigračima. Lowryeva zamena, Cory Joseph imao je svega 4 poena, šutirajući 2 od 12 iz igre. Raptorsi su dodatno promašili prvih 12 šuteva za 3 poena.

To im se osvetilo, i pred kraj treće i u četvrtoj deonici usledio je pad. Prvo je Korver uputio tri precizna šuta sa linije za 3 poena, da bi se Lebron James potom probudio i dodatno zatrpao koš rivala. Cavsi su stisnuli i odbranu, gde su Thompson, Williams i Shumpert odlično sarađivali i dali značajan doprinos. Za šest minuta Raptorsi su dali svega tri poena.

U toj poslednjoj četvrtini za Cavse nisu nastupali ni Kevin Love, niti Kyrie Irving. Naredni meč serije na program je u nedelju popodne, ponovo su domaćini Toronto Raptorsi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*