Lillard deli šakom i kapom!

AP Photo/Mark J. Terrill

Ekipa Blazersa je na krilima Lillarda, McColluma i najviše našeg Nurkića ušla u playoff. Imali su odličan kraj sezone, prestigli su Nuggetse i uspeli se s 8. mesta plasirati u doigravanja. Tamo su odmah naleteli na glavne favorite za naslov Warriorse i nisu se dobro proveli.

Imali su i tu nesreću da im se glavni centar Nurkić povredi netom prije doigravanja i morali su potpisati poraz. Warriors su to rešili u 4 utakmice i poslali Blazerse na “pecanje”. No kako su ipak dospeli u playoff te se naravno odrazilo i na njihovim platama. Cela ekipa je dobila određen bonus, a kapiten Lillard se odlučio na nesvakidašnji potez.

Odlučio je sakupiti čitav bonus od svojih sigurača i podeliti to stručnom stožeru Blazersa. -“Odlučili smo podeliti svoju zaradu od playoffa sa ljudima koji su isto toliko vremena i snage utrošili na ovo. Isto tako oni čine sve da naš život bude lakši, čak i ako njima bude teže, a puno su manje plaćeni za to. Tako da je ovo korak dalje u pokazivanju zahvalnosti od rukovanja ili nečeg slično.”-

Lep gest kapitena koji je čak izjavio kako bi ostao u Blazersima čak i ako ne bude imao veliku šansu za naslov. Pravi igrač i vođa ekipa. Biće zanimiljivo videti kako će proći iduće sezone kada budu imali Nurka od početka i koliko će Lillard i McCollum napredovati izvana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*