Noć kada je Durantula utišao jazz

Twitter

Sa 38 poena i 13 skokova KD je sinoć izdominirao nad Utahom, i njegovim Warriorsima uz pobedu 102-91 doneo 3 – 0 u seriji. Njemu uz rame bili je Steph Curry (23 poena), dok je od preostalih igrača jedino Andre Igoudala bio dvocifren (11 p, ušao sa klupe). Kod Jazzera najefikasniji su bili Gordon Hayward (29 p) i Rudy Gobert (21 p, 15 sk).

Meč u kojem su Curry i Thompson šutirali očajno (7 od 29 iz igre, i 3 od 15 za tri poena), Durantu je nametnula imperative liderstva i one tu ulogu preuzeo pogađavši iz svih situacija:

Sam meč je obilovao neizvesnostima, Utah je imao + 1 na poluvremenu, na krilima dobre igre Rodney Hooda, a sa blagim vođstvom ušli su i u poslednju četvrtinu (75-74), no GSW je serijom 10-4 preokrenuo i postavio temelje pobedi. U tom momentu su i KD i Curry pogodili važne šuteve za 92-84:

Bilo je nervoze u redovima Warriorsa, prvo je tehničku dobio Draymond Green zbog gestikulacije ka publici kojoj je pokazivao 2-0 (rezultat u korist njegovog tima u seriji):

A potom je i Durant ušao u klinč sa maskotom domaćih, a nakon guranja Goberta dobio je i tehničku:

Igoudala je sinoć odigrao svoj 100-ti meč u play offu, Curry je prestigao na večnoj listi Chauncey Billupsa po broju trojki u play offu (270 ima sada). Za Utah ponovo nije nastupao George Hill, zbog povrede palca, dok na klupi Warriorsa nije bilo Kerra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*