Emotivni Beverly i sjajni Harden vodili do pobede.

Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images

Rakete su izjednačile seriju. Šut je opet proradio, Harden je ozdravio i Rocketsi nisu dopustili još jedan break Spursa. -“Napokon mogu disati.”-izjavio je Harden koji je bio prehlađen, te nije pružio najbolje partije u porazima. Sada je došao sebi i odmah su on i Gordon izrešetali Spurse i došli do relativno lagane pobede.

Šut je ponovo bio tu i to je glavni razlog pobede. U prvoj utakmici u kojoj su razbili Spurse ubacili su 22 trojke, a sada su stali na 19. Nakon prvog dela rezultat je bio u egalu, a Rocketsi uzimaju 5 poena prednosti odmah nakon odmora. Tada rade 8-2 seriju i beže na malo veću razliku. Nakon toga protrnuli su svi na klupi Rocketsa. Harden je nakon jednog ulaza i sudara s Millsom pao na pod i uhvatio se za nogu. No srećom nije bilo ništa ozbiljno i Harden je već u idućem napadu pogodio trojku i tako pokrenuo još jednu seriju. Pogodili su 3 uzastopne trojke i nabrzinu napravili 9-2.

U zadnju dionicu ulaze s 15 poena prednosti i onda Gordon završava posao s 2 trojke zaredom. Do kraja su igrali igrači s klupe s obe strane i utakmica je bila rešena. Čak 7 igrača Rocketsa su bili dvoznamenkasti, a Gordon je pogodio čak 6 trojki. -“Mislim da je naša energija bila na visokoj razini bez obzira na sve. Imali su serije, smanjivali su vodstvo, no mi se ipak nismo dali.”- izjavio je Harden posle utakmice.

Veliki problem Spursa je bila i obrana, pogotovo u tranziciji, a sa tim se slaže i Pop. -“Naša “biblija” je obrana tranzicije, a kada toga nema, onda nema ni nas. Da ste videli neke klipove naše tranzicijske obrane mislim da bi sve igrače tradeali, a mene odmah dali otkaz.”- izjavio je u svom stilu Pop.

Ovo je bila posebno teška utakmica za Patricka Beverlya kojemu je netom prije preminuo djeda. -“On je oduvek bio ovde. Bio je na svakoj utakmici kojoj je mogao. Ovo je jako teško za mene.”-izjavio je uplakani Patrick posle utakmice.

Harden je predvodio Rakete sa 28 poena i 12 asista, dok je Gordon s klupe ubacio 22. Kod Spursa Simmons je opet odigrao jako dobro i završio na 17 poena, dok su Leonard i Aldridge stali na svaki po 16.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*