Kelti udarili u “Zid”, ispustili 2-0 vodstvo!

Twitter

Wizardsi su još jednom sjajnom domaćom izvedbom vratili seriju na početak i izjednačili rezlutat. Preuzeli su kontrolu nakon odmora i fanatičnom obranom i tranzicijom slomili Kelte. Sada imaju savršeni score kod kuće, nakon 3 pobede protiv Hawksa stigla je i druga protiv Kelta.

Početak je bio odličan za Boston. Thomas je šutirao 5/5 za tri na početku i Kelti su imali najbolju prvu četvrtinu u seriji. Obrana je funkcionirala, Walla su potpuno zaustavili, a u napadu je Thomas pogađao kada je trebalo i vodili su 4 razlike.

U drugoj dionici prednost se povećala i do 10 poena, no pred kraj četvrtine probudio se Wall. Nakon što je promašio prvih 9 šuteva, napokon je počeo pogađati. Imao je fantastičnu asistenciju za Gortata, pogodio je nešto izvana, te su Wizardsi ušli u egalu na poluvreme. Kako je do tada izgledala utakmica, Čarobnjaci su mogli biti sretniji s ovim rezultatom.

No nakon odmora stvari se bitno menjaju. Kelti su se držali samo u početku, a onda kreće neverovatna serija Wizardsa. Kelti su gubili lopte kao na traci, Wizardsi su predvođeni Wallom odlično trčali i napravili čak 26-0! Čak 19 poena je bilo iz grešaka Kelta u toj seriji, a na kraju utakmice ta brojka je došla do čak 34.

Wall je predstavom u ovoj utakmici pokazao da je verovatno i najbolji playmaker Istočne Konferencije. Zabijao je kada je trebalo, sjajno upošljavao suigrače (najviše Portera koji je sjajno trčao) te vodio svoju ekipu do ove serije.

Pokušavao je Stevens s dva timeouta, Johnsonom, Olynikom, Smartom, no ništa nije pomoglo. Svaku utakmicu dosada su Kelti upali u crnu rupu, a na gostujućem terenu se ipak nisu nijednom izvukli. -“Ako gubiš lopte protiv ovakve ekipe, bolje ju napucaj izvan terena, tako ćemo barem moći postaviti obranu. Njihova tranzicija nas je ubila.”- iskren je bio trener Kelta Stevens.

-“To je naša obrana. Uspeli smo izazvati veliki broj izgubljenih lopti i onda smo to iskoristili, po čemu smo jedna od najbolji ekipa lige. Trčali smo, imali otvorene šuteve i polaganja, samo smo se zabavljali.”- izjavio je najbolji strelac utakmice Beal koji je ubacio 29 poena. Wall je nakon hladnog početka proigrao i opet završio na 20+ poena i 7+ asista i to je sada 9. utakmica zaredom. Niti jedan igrač u istoriji NBA lige nije imao takvu seriju. Zavšrio je na kraju na 27 poena i 12 asista, s tim da je promašio prvih 9 šuteva.

Kod Kelta Thomas je nakon 17 poena u uvodnoj četvtini do kraja utakmice ubacio još samo 2 i završio na 19, a imao je čak 6 izgubljenih lopti. S klupe je odličan bio Rozier koji je ubacio 16, a omraženi Olyinik je stao na 14 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*