Gospodari Metli!

Dosadašnji playoff baš i ne možemo nazvati najzanimljivijim u istoriji. Nismo videli nikakva iznenađenja, favoriti su s manjim ili većim problemima uglavnom prolazili. No dvije ekipe su se posebno izdvojile. Prošlogodišnji finalisti i ove godine izgledaju najbolje u svojim konferencijama. Laganih 8-0 prije početka Finala konferencija.

U prvom krugu Cavsi su imali malo većih problema od Warriorsa. George i ekipa su imali prvu utakmicu u rukama, no Miles je promašio pobedu, a onda u 3. su Lebron i još četvorica preokrenuli 25 razlike na poluvremenu. Posle toga priča je bila završena i Cavsi idu dalje na meč s Raptorsima.

Warriorsi se susreću s Blazersima koji su još bili dodatno oslabljeni, nije igrao prvi centar Nurkić. Lillard i McCollum su u prvoj utakmici bili nerešiva enigma 3. četvrtine za Warriorse, a onda su Curry i Durant s trojkama i Green blokadama rešili utakmicu. Odtada serija postaje jednosmerna ulica. Warriorsi lagano dolaze do još 3 pobede, te idu u drugom krugu na Utah Jazz.

Raptorsi su bili još manji problem za Cavse. Lebron je malo jače povukao kada je trebalo i laganih 4-0. Ni u jednom trenutku Raptorsi nisu ozbiljnije zapretili, a kada su ostali i bez Lowrya stvari su bile poprilično jasne.

Kao i Cavsi lagan posao i dominacija i za Warriorse. Jazz nije bio dostojan protivnik, a Gobert je igrao načet od prošle serije, a ostali su i bez Hilla. Tako da Curryu i ekipi nije bila teška prepreka. Iskoristili su ovo da Duranta vrate u formu posle povrede, a rezultat nijednom nije dolazio u pitanje.

Ove dve ekipe dele milimetri. Warriorsi zabijaju neznatno više, postotci šuta su gotovo jednaki, a zbog Pacersa Cavsi imaju malo lošiju koš razliku. Lebron trenutno igra možda i najbolji playoff u istoriji. Postiže neverovatne brojke, a igra s neverovatnom lakoćom. Srećom povrede ih zaobilaze u ovoj postsezoni, Kyrie je u solidnoj formi, a i Love zna zabljesnuti. Ostali šuteri su namestili nišane, Thompson i više nego dobro odrađuje posao pod košem te se čini im nijedna ekipa na Istoku ne može parirati.

Slična je situacija i na Zapadu. Curry se vratio u svoju MVP formu. Opet zabija sa svih strana, imaju Duranta koji svaku večer ima barem 25 poena u rukama. Klay je malo tih, no čeka se i njegova eksplozija, a još imaju i Greena. Draymond je fantastičan u ovoj postsezoni. Igra neverovatnu obranu, bilježi sjajne brojke i motor je ove ekipe. Jedini problem bi mogla biti Kerrova povreda. Glavnog trenera nema još od početka serije s Blazersima, a prema najavama tek bi se trebao vratiti u velikom Finalu.

Izgleda da ćemo imati reprizu Finala od prošle godine. Biti će zanimljivo videti kako će Warriorsi braniti ovakvog Jamesa, te može li Durant doneti tu potrebnu razliku za pobedu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*