Prva metla Zapada

The Mercury News

Nakon Blazersa, počišćeni su i košarkaši Utah Jazza. Sinoćnom ubedljivom pobedom u Solt Lake Cityju (121 – 95), Warriorsi su stigli do 4-0 u seriji protiv Utaha, i do 8 – 0 u play offu ove sezone, plasiravši se u konferencijsko finale. Ova serija je franšizni rekord Golden Statea, i ukoliko prođu u veliko finale biće to prvi put u istoriji kluba da su se tamo plasirali tri puta zaredom. Tamo čekaju pobednika meča Houston – San Antonio, gde je trenutni rezultat 2-2.

Triple double Draymonda Greena, treći u karijeri u play offu (17 p, 10 sk, i 11 as), i 51 poen Splash brossa doneli su Warriorsima lagani trijumf. Draymond je pokazao još jednom koliko je važan igračč za ovaj tim Warriorsa:

Steph Curry meč je završio sa 30 poena, Klay Thompson sa 21 poenom, a njih dvojica su odigrali vrlo dobru prvu četvrtinu koju je GSW dobio ubedljivo (39 – 17) i kada su šutirali 6 od 8 iz igre.

Durant je meč završio sa 18 poena, dok su kod Jazzera najefikasniji bili Gordon Hayward sa 25 a Shelvin Mack sa 18.

Nakon ubedljivih + 22 u prvoj četvrtini, Utah je pripretio u drugoj deonici i serijom 14-0 pripretio protivniku. Poluvreme je završeno sa 60-52 za Warriorse što je bila prihvatljiva razlika koja je daval nadu u preokret. No, šuterski raspoloženi ratnici nisu mislili tako i u nastavku povećali prednost i došli do ubedljivog trijumfa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*