Vozim trotinet, nisam se mnogo ugojio!

Foto: Vladan Tegeltija / RAS Srbija

Krajem aprila srpski reprezentativac Nemanja Bjelica stigao je u Beograd, kako bi se oporavio nakon povrede. Sa njim je za Blic razgovarao poznati sportski novinar Vladan Tegeltija. Taj razgovor prenosimo u celosti.

Naš košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica je posle povrede i operacije noge stigao iz Amerike u Beograd posle Vaskršnjih praznika. U fitnes centru na Novom Beogradu zatekli smo ga kako pod pratnjom čoveka iz Minesote, specijalno poslatog zbog člana nacionalne selekcije Srbije, sprovodi program rehabilitacije.

Bjelica_oporavak_trening_sport_blic_safe

“Evo me u rodnom gradu. Tek sam stigao. Ovo mi je prvi trening u ovakvim uslovima. U Njujorku mi je posle povrede operisana navikularna kost, sada sam u procesu vežbi po specijalnom programu”, bile su prve reči “Belog” sa strunjače na kojoj smo ga zatekli kako vežba.

Nemanja Bjelica na rehabilitaciji

Foto: Vladan Tegeltija / RAS Srbija 

Kako podnosiš sve ovo što te je snašlo?

“Povrede su najteži deo za svakog sportistu. Vežbam, imam i trenera koji mi je poslat da radi sa mnom. Radićemo nekoliko sati pre podne. Moram da pazim i da se ne ugojim, a pazim i tokom sezone. Evo vidi, nisam puno od kad ne igram”, pokazao je na stomak Bjelica.

Bjelica pod budnim okom trenera iz Minesote

Foto: Vladan Tegeltija / RAS Srbija

Imaš li priliku da se vidiš bar sa najbližim prijateljima i rodbinom dok si u Beogradu?

“Uh… pa nisam baš pokretan ovakav. Vežbe, terapije, a početkom maja moram nazad u Ameriku. Ne mogu da se krećem, srećom mogu da vozim automobil”, ističe naš reprezentativac.

Znači ništa od Evroliginog fajnal fora u Istanbulu ako prođe Fener?

“Moram da ispoštujem terapiju i program oporavka. Krajem maja da počnem da se oslanjam na operisanu nogu. Vidim da su dobili u Atini, da Bogdan izrasta u asa ove sezone. Drago mi je to”, ne skriva Bjelica.

Ništa bez trotineta...

Foto: Vladan Tegeltija / RAS Srbija

Tvoji planovi?

“Da se oporavim i zalečim prvenstveno. Navikavam se na mašineriju kakva je NBA. Na ulogu, minute, odnose, relacije, motive. Još sam u modu Evrolige, takmičarskih motiva, pristupa svakoj utakmici, a sve je drugačije”, kaže nekadašnji MVP Evrolige.

Sa strunjače na tegove, pa na sprave. Čas sa čizmom, čas trotinetom. Vremena za razgovor nema mnogo, između vežbi, uz prisustvo tamnoputog trenera u trenerci “Timvervulfsa”.

“Kad vam se desi nešto ovako, shvatite kakva je NBA organizacija. Od tretmana, operacije, oporavka…”

Ovaj sjajan igrač, još više čovek, ne voli medijsku pažnju, već da govori na terenu, gde ga život nije mazio, od odlaska iz Partizana, Superfunda, Austrije, do dolaska u Crvenu zvezdu. Izboriće se Nemanja i sa ovim problemom, izaći još jači i iz ove bitke, kao što je iz svih prethodnih.

1 Trackback / Pingback

  1. Srbija bez Bjelice na EP?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*