Jokić kralj triple doublova, Nurkić skakač, Babo snajper i Dragon asistent

Vredelo je pratiti NBA ove sezone u toku regularne sezone, kada su igrači sa naših prostora nastupali za svoje klubove sa velikim uspehom, i zapaženim učinkom. Njihove smo igre već analizirali u dva navrata:

U ovom tekstu ćemo se prisetiti najboljih individualnih učinaka naših igrača u toku jednog meča. Neke brojke su zaista impresivne.

Srpski reprezentativac i centar Nuggetsa Nikola Jokić je u svojoj sophmore sezoni izrastao u lidera tima iz Denvera, a u toku sezone čak 6 puta je imao triple double učinak, čime je postavio rekord za igrače rođene van SAD u jednoj sezoni.

Prisetimo se možda najimpresivnijeg triple double učinka, u pobedi nad Golden State Warriorsima 14 februara, kada je Joker imao 17 poena, 21 skok i 12 asistencija:

Najviše minuta na meču igrao je, i to čak u dva navrata prva zvezda Miami Heata Goran Dragić. Prvo je 20 decembra, 2016, igrao čak 45 minuta za svoj tim protiv Orlanda, da bi 8 januara 2017 protiv LA Clippersa odigrao 42 minuta. Po 41 minut su u dresu svoga kluba dobili Dario Šarić iz Philadelphie (9 mart, 2016, protiv Blazersa) i Nemanja Bjelica iz Wolvsa (13 novembra, 2016, protiv Lakersa), i na toj utakmici srpski reprezentativac je oborio svoj lični rekord sa 24 poena na meču:

Nikola Jokić je sa 40 poena pokorio Madison Square Garden, u gostujućoj pobedi svojih Nuggetsa protiv Knicksa 10 februara 2016. Time se popeo na 9. mesto večne liste Evropljana sa najviše poena na jednom meču u NBA. Jokić je 35 poena na jednom meču postigao protiv Spursa 19 januara, 2017, dok je isti učinak imao hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović dok je nastupao za Brooklyn, protiv Philadelphie 8 januara, 2107. Na trećem je mestu Jusuf Nurkić, centar Blazersa, u meču protiv bivšeg tima iz Denvera, sa impresivnim učinkom od 33 poena

Najviše skokova imao je Nikola Jokić u već pomenutoj rapsodiji protiv Golden Statea – kada je uhvatio 21 loptu, a na drugom mestu je Jusuf Nurkić (Blazersi) kada je protiv 76ers 9 marta uhvatio 20 lopti. Na trećem mestu su Jokić (19 skokova protiv Rocketsa, 5 aprila 2017) i Nikola Vučević, centar Magica (19 skokova, protiv istog protivnika 7 februara 2017). Najviše asistencija na jednom meču (17) isporučio je Goran Dragić u dresu Heata 28 novembra, 2016, protiv Celticsa:

Što se tiče ubačenih trojki listu predvodi hrvatski snajper Bojan Bogdanović, koji je prelaskom u Wizardse imao neke stvarno sjajne šuterse partije. Protiv Magica je ubacio 27 poena, a pogodio je čak 8 od 10 trojki i doneo pobedu Wizardsima. Utakmicu posle Babo je imao savršenih 16/16 sa linije bacanja što je također rekord što se tiče naših igrača.

Najviše blokada na meču je imao Jusuf Nurkić u dresu svoje nove ekipe Blazersa. Igrali su protiv Sixersa, a Nurk je podelio čak 6 blokada. Najbolju +- statistiku je imao opet Bogdanović i to +35. I to protiv bivšeg kluba Netsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*