Celti srtušili ‘Zid’, rekord karijere za Bradleya

NBA.com

Celticsi su bili silni sinoć, dobili su ubedljivo Wizzardse (123 – 101) i sa 3-2 poveli u seriji. Mnogo značajnija je činjenica za tim iz Bostona što im je to pošlo za rukom u meču u kojem prva zvezda tima Isaiah Thomas nije pružio baš najbolju partiju. Meč je završio sam 18 poena i 9 asistencija, ali svega 38.5 % šuta iz igre.

No, tu su bili drugi raspoloženi momci, pre svega Avery Bradley koji je svojim rekordom karijere u play offu od 29 poena uz 6 skokova dominirao:

uz podršku Ala Horforda (19 p, 7 as, 6 sk) i Jae Crowdera (18 p, 8 sk, 2 as). Boston je demonstrirao tako fantastičnu timsku igru, a bili su raspoloženi i šuterski – ubacili su čak 16 trojki svojim protivnicima.

 

Za Johna Walla bio je ovo težak meč – čak osam igrača ređalo se u odbrani na njemu, meč je završio sa 21 poenom i 41.2 % šuta iz igre.

Zanimljivo da je Boston u ovom meču odigrao dobro od samoga starta, za razliku od svih prethodnih utakmica kada su Wizzardsi kretali silovito pa su ‘zeleni’ morali da stižu rezultat. Sada su prvu četvrtinu dobili sa 33-21 i to je bio ne samo obežavajući start već i ključna prevaga za pobedu:

 

U ovoj četvrtini je Bradley postigao 14 od svojih 29 poena.

Predstoji nam naredna utakmica u Washingtonu. U ovoj sezoni, kada gledamo međusobne duele, niti jedan od ovih timova nije dobio na strani. Zanimljivo je i da Wizzardsi u Bostonu nisu trijumfovali od 1982 u play offu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*