Kobe mentor!

Kobe Bryant nažalost se povukao iz aktivnog igranja prošle godine. No srećom nije se totalno povukao iz košarke. Kako je igrao godinama na najviše nivou, a priče o Mamba mentalityu su nam poznate, sigurno ima šta preneti mlađim generacijama. To je prepoznao i Allstar Isaiah Thomas.

Znamo da je Thomas imao veliku tragediju prije početka ovo playoffa. Na to se nadovezala i dva poraza kod kuće od Bullsa i Thomas nije znao šta da radi. No dan prije playoffa Thomas je dobio poziv. -“Majka me je pitala s kim pričam. Morao sam staviti na mute, da joj kažem da je to Kobe. “- kaže Thomas. Nakon toga redovno su ostali u kontaktu i Kobe je pomagao Isaiahu savetima. Nakon toga Kelti su nanizali 6 pobeda zaredom ! Počistili su Bullse, te uzeli prve dve utakmice protiv Wizardsa.

Thomas kaže da je razgovor s Kobeom neponovljivo iskustvo. -“Mentalno, on je na sasvim drugoj razini od svih ostalih koje znam. Pogledao je svaku sekundu utakmice i za svaku akciju mi je rekao šta bi trebao tražiti i što napraviti. -” rekao je Thomas dan posle utakmice protiv Čarobnjaka kada je ubacio 53 poena.

Kobe kaže da je bio jako sretan što je mogao nekome pomoći. -“Jako sam sretan što sam mu pomogao. Imao je hrabrosti pitati, baš kao ja Jordana u svoje vreme.”- kaže Mamba. Ali nije Thomas jedini igrač koji se obratio za pomoć. Mnogi Allstarovi poput Hardena, Haywarda, Irvinga i Westbrooka su se obratili Mambi za pomoć. Kobe to sve prihvata s osmehom. -“Ja sam otvorena knjiga. Samo trebaš pitati.-”

1 Trackback / Pingback

  1. NBA zvezde čuvajte se, Kobe izaziva! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*