Nekada najbolji srednjoškolac, danas dominira playoffom!

Sinoć smo videli sjajnu predstavu beka Kelta Averya Bradleya. Inače jedan od najboljih lockdown defendera lige protiv Wizardsa je eksplodirao u napadu. Dominirao je prvim poluvremenom sa 25 poena i odličnim 10/13 šutem. Drugo poluvreme je ubacio samo 4 poena, no nije bilo ni potrebno više. Na kraju carrer high 29 poena, 6 skokova i 3 asista za samo 30 minuta igre.

U ligu je došao kao sjajni lockdown defender, jedan od najbolji on-ball obrambenih lige. Napad je na početku štekao, no predanim radom Bradley je došao do toga da bude vrlo pouzdan šuter s poludistance, te zadnjih godina i iza linije 3 poena. No od početka karijere je Bradley imao “to nešto” u sebi. Bio je prvorangirani srednjoškolac u Americi u svoje vreme. Ostavio je iza sebe Derricka Favorsa, Johna Wall, Demarcusa Cousinsa, te Leonarda koji tada nije bio ni u Top 50.

Od tada je bio sjajan obrambeni igrač, no obožavao je zakucavanja, a čak je osvojio i takmičenje u zakucavanju na American McDonalds turniru. Predvodio je svoju ekipu do naslova prvaka države, usput pokupivši MVP nagradu. U finalu si igrali protiv Oak Hilla, a njihov trener Steve Smith je izjavo kako je Avery najbolji bek protiv kojega je igrao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*